Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kraja ameriških volitev Felix Kjellberg

Čudne stvari se dogajajo te dni v »najrazvitejši demokraciji na svetu«.

Tako namreč nekateri opisujejo politični proces predsedniških volitev v Združenih državah Amerike. Kdaj so nazadnje ameriške volitve trajale več kot en dan, mogoče dva? Nikoli. Pa so brez problema imeli volitve tudi tekom obeh svetovnih vojn. Pod krinko COVID-a se več kot očitno skriva obsežna plast sistemske korupcije, ki ji še nikoli nismo bili priča v ameriški zgodovini.

Glasovi na volilni večer

Na spodnji sliki so prikazani elektorski glasovi okoli polnoči na dan ameriških volitev (3. novembra). Pri tem je večina medijev takrat že neustrezno razglasila Arizono kot Biden-ovo, čeprav še v tistem trenutku ni bilo jasnega zmagovalca za to zvezno državo. Biden je tam sicer imel malo prednost, vendar so do takrat prešteli večinoma glasove iz Pheonix-a, medtem ko so ostala še neprešteta ruralna območja statistično preferirala Trumpa. Nevado so nekateri označili svetlo modro, ostali so jo pustili še neopredeljeno. Aljasko so skoraj vsi mediji »zadržali« na svetlo rdeči, čeprav jo je Trump statistično pridobil (z veliko večjo verjetnostjo, kot so na primer mediji Biden-u pripisali Arizono). V vseh ostalih še neopredeljenih zveznih državah, torej Wisconsin, Michigan, Pensilvanija, Severna Karolina in Georgija, pa je vodil Trump, in to s prednostjo 100.000 ali več glasov (pri poročanih 80-90% preštetih glasov), še posebej v Pensilvaniji s 700.000. Pri takšnem volilnem rezultatu ima Trump več kot dovolj potrebnih elektorskih glasov za statistično zmago.

Na volilno noč je Donald J. Trump legalno in matematično zmagal ameriške volitve.

 

Čudne zgodbe

Potem pa se pričnejo dogajati razne spletke. V sedmih ključnih, še nepreštetih državah, na volilni večer prenehajo šteti glasovnice. Wisconsin pravi, da ni možno, da v tej zvezni državi v istem dnevu naznanijo zmagovalca. Michigan potrebuje čas do petka. Pensilvanija oznani, da zaenkrat še ne morejo ničesar določiti. V Nevadi prenehajo s štetjem glasovnic ter sporočijo, da bodo zmožni prešteti vse glasovnice šele v roku enega tedna ali več. Georgija potrebuje vsaj 10 dni. Kljub temu, da so v državah, kot je na primer Teksas z mnogo več prebivalstva, lahko normalno prešteli glasovnice (kot ob vsakih volitvah prej). Nato sredi noči prekinejo to odločitev in v sistem vnesejo na sto tisoče poštnih glasovnic.

Na socialnih omrežjih se pojavijo posnetki, kjer volivci razlagajo, da so na konservativnih voliščih dobili permanentne markerje, čeprav so veljavne le glasovnice, izpolnjene s kemičnim svinčnikom. Mnogi dobijo navodila, da »uporabijo pisalo, ki je prisotno na voliščih«.

Iz Atlante (Georgija) prejmemo novice, da je prijavljenih več sumov goljufije. Od nas se pričakuje, da verjamemo, da so v Atlanti prekinili štetje na volilni večer zato, ker se je »pokvarila cev« na volišču (kasneje se izkaže, da se je cev pokvarila na nekoliko oddaljeni lokaciji, ki nima neposredne zveze s samim voliščem).

Na meji s Kanado ujamejo delavca ameriških poštnih storitev, ki je s svojim avtomobilom prenašal ukradene volilne glasovnice.

»Žvižgač« znotraj ameriških poštnih storitev pravi, da mu je nadrejeni ukazal, da na vseh novo najdenih glasovnicah ilegalno spremeni datum za nazaj na 3. november.

Odvetnik posname, kako na center za štetje glasov v Detroit-u, prispejo glasovnice ob 5. uri zjutraj (8 ur po zaprtju centra). Tovornjak, ki jih je dostavil, ni pripadal poštnim storitvam. Prav tako osebje, ki je predalo nove glasovnice, ni imelo ustrezne identifikacije in uniforme.

Pooblaščena opazovalka opisuje, kako je vsaj 130.000 glasovnic (vse za Biden-a) prispelo v Detroit sredi noči (4. novembra) v treh vozilih.

Marcia Ridley, volilna nadzornica iz Spalding County, pravi, da je neko podjetje »nadgradilo sistem« noč po volilnem večeru, kar seveda ni standardna praksa. Zaradi tega je sedaj prisotna napaka v sistemu naprav za štetje.

Pri oddaji Sean-a Hannity-ja naznanijo, da imajo pri Trumpovi kampanji preko 100 posameznikov, tako iz Michigana kot Pensilvanije, ki so pripravljeni stopiti pred kamero in pod zaprisego pričati zoper volilno goljufijo ter nepravilnosti v obeh državah.   

Michiganski guverner Whitmer je poslal ljudi iz zdravstvenega oddelka, da iz Detroitovega TFC Centra odženejo Republikanske opazovalce volišč, vendar pustijo Demokratske ter medije. To stori pod pretvezo »COVID  ukrepov«, čeprav je poslopje dejansko zgradba s40 kvadratnimi kilometri. Osebje, odgovorno za štetje glasov pri tem praznuje, ko preženejo Republikance iz centra. Prav tako čez okna nalepijo kartone, da bi blokirali inšpekcijske procese.

V 30-ih zveznih državah je uporabljen isti software, imenovan »Dominion«, z napako, ki je prenesel 6.000 Trumpovih glasov Biden-u. Med temi 30 državami se seveda nahaja tudi čisto vsaka še neprešteta država. Podjetje Dominion Voting je povezano s Clinton Fundacijo.

»Bojne države«

Severna Karolina noče posodobiti svojih volilnih rezultatov. Pri 95% preštetih glasovih vodi Trump z 2.732.120 proti 2.655.383. Zvezna država je s 15-imi elektorskimi glasovi ena izmed kritičnih za Trumpovo zmago.  

V Wisconsin-u je Trump imel pri 90% preštetih glasov 100.000 glasov prednosti (1.472.119 : 1.355.944). Ta prednost pa se je ob prispetju poštnih glasovnic, ki so zamujale po več ur, povsem izničila. Štetje v Green Bay-u bi naj bilo ustavljeno zaradi tega, ker jim je »zmanjkalo črnila« (čeprav so tamkajšnjim pooblaščenim opazovalcem dejali, da jim je »zmanjkalo papirja«). Izgleda, da takoj ko so vsi odšli spat, so Demokrati v urbanih središčih od nekod pobrali zadostno količino glasovnic, da izbrišejo Trumpovo prednost v naslednjem jutru. Kar je še posebej bizarno glede na to, da bi to pomenilo, da je republikanski kandidat za Predstavniško hišo v tej zvezni državi dobil več glasov (1.620.435) kot Trump (1.610.001). Kar je praktično nemogoče, saj je Trump neizmerljivo bolj priljubljen pri republikanskih volivcih kot katerikoli drugi republikanski politik. Prav tako bi to pomenilo, da je Biden dobil več glasov (1.630.535) kot demokratski kandidat Predstavniške hiše (1.525.836), čeprav ni nikoli po nobeni anketi beležil nadpovprečne podpore znotraj demokratske stranke.

Po uradnih informacijah pred in na dan volitev bi se sprejemanje glasovnic v tej zvezni državi moralo končati ob 9. uri zvečer. Seveda se dejansko ni, saj se je poročalo, da je še ob 4. uri naslednjega jutra bilo preko 169.000 odsotnih glasovnic (absentee ballot) ilegalno na poti do volišč.

V Milwaukeeju (Wisconsin) bi naj beležili kar 84-odstotno volilno udeležbo. Čeprav je največja zapisana zgodovinska udeležba velemesta znašala le 72% in čeprav je volilna udeležba v sosednjih zveznih državah bila 75% v Iowa, 71% v Ohio ter 65% v Michiganu. V povprečju se zgodovinska udeležba v Milwaukeeju giblje med 60 in 70 odstotki, letos pa bi naj imela rekordnih 84%. Analiza podatkov pokaže, da so v sedmih volilnih okrožjih Milwaukeeja zabeležili več izpolnjenih glasovnic kot je registriranih volivcev. Govorimo torej o preko 100-odstotni udeležbi na volitvah, ki bi jo prej pripisali nekakšni »banana republiki«. 

 

V času večera volitev je v Michigan-u ob 80-93% preštetih glasovih Trump vodil pred Biden-om z 2.193.771 : 2.119.648. Nato je Detroit (Michigan) »preskočil« večer volitev ter zmetal serijo odsotnih glasovnic ob 5. uri zjutraj in je tako v naslednjem dnevu čudežno premaknil tehtnico v prid Demokratov za 130.000 glasov. Pri NBC so 2. novembra poročali, da Republikanci vodijo s 41% proti 39% glede zahtev po poštnih glasovnicah oz. 42% proti 39% pri dejansko oddanih poštnih glasovnicah. Vendar so bile čarobno vse nadaljnje glasovnice najdene ponoči, in vse so bile za Biden-a. V Michiganu tudi pričnejo ovirati pooblaščene opazovalce volitev in ilegalno zakrijejo okna, da ti ne morejo preverjati procesa štetja glasov. Preko 500 poštnih glasovnic za Trumpa je bilo najdenih odvrženih pri Marysville Precinct. Še več, poroča se, da je tam 118-letnik z imenom William Bradley glasoval preko odsotne glasovnice v Wayne County. William Bradley je namreč umrl leta 1984. To ni osamljen primer, kjer je na deset tisoče mrtvih »stoletnikov« volilo Bidena.   

V Pensilvaniji je Trump na volilni večer vodil za okoli 700.000 glasov. Nato očitno vsi nadaljnji glasovi pripadajo pri 100 oz. skoraj 100-odstotni margini za Biden-a. In sicer gre za po sto tisoč novih prejetih glasov. 23.277 glasovnic iz Filadelfije, vse za Biden-a. Okoli 5.300 glasov iz Luzerne County, od tega skoraj 4.000 za Biden-a. Tako se v naslednjem dnevu Trumpova masivna prednost zniža le na 6%. Pensilvanijska zakonodaja potrdi, da bodo revidirali glasovnice in ponovno prešteli legitimne glasove. 

Tudi v Georgiji je v naslednjih dneh Trumpova prednost nerazumljivo padla na zgolj 463 glasov, nato pa bi naj v državi prevzel vodstvo Biden za 1.585 glasov (7. november). V državi bi morali še zmeraj prešteti 8.410 »vojaških« glasovnic do konca dneva, pri katerih beleži Trump prednost. Kljub temu se »barva« Georgije ne spremeni in ostaja svetlo modra. Državni sekretar Georgije oznani, da bo prišlo do ponovnega štetja glasov v zvezni državi.     

Ukradene glasovnice iz pro-Trumpovskih okrožij, najdene pod kamni ob cesti v Glendale, Arizoni

(Vir: Twitter)

Biden-ove lažne zmage v odločilnih državah so precej sumljive že iz vidika same statistične primerjave z ostalimi Demokrati za politične funkcije.

Naj bi namreč presegel volilni rezultat senatorjev v odločilnih  državah, čeprav dosega slabše rezultate v Virginiji, New Hampshire-u ter Rhode Island-u (pretežno demokratske države). Nato bi naj v večjih mestih beležil slabši rezultat v primerjavi s Hillary & Obamo, razen seveda v Michiganu, Pensilvaniji, Georgiji ter Wisconsin-u (vse odločilne države). Dobival bi naj poštne pošiljke glasovnic s 100-odstotnimi marginami, čeprav Republikanska stranka ni izgubila niti ene same tekme za Predstavniško hišo. Njegova kampanja je bila zloglasno »brez energije« in je v primerjavi z letom 2016 v mnogih velemestih dosegala podpovprečne demokratske volilne rezultate. V New York-u je Biden v letošnjih volitvah dobil 201.408 manj glasov kot pri zadnjih volitvah. V Chicagu 260.835, v Miami-ju 6.945. Ampak nekako je ob 4. uri zjutraj naslednjega dne presegel rezultate iz leta 2016 v Atlanti za 76.518 glasov, Detroit-u za 67.630, Milwaukee-ju za 28.429 in Pittsburgh-u za 29.150.

Ponovno, vsa zadnja našteta velemesta so bila v odločilnih državah, kjer so prenehali šteti glasove na volilni večer.

Joe Biden ima 74 milijonov glasov, medtem ko Demokratom istočasno ni uspelo spreobrniti niti en sam stolček Predstavniške hiše. Kar bi pomenilo, da je velikanska množica demokratskih volivcev očitno izpolnila zgolj zgornji del glasovnice (kar je povsem neobičajno in zelo, zelo redko v praksi).

Biden-ove vsote glasov bi naj tudi kršile Benfordov zakon. Gre za orodje, ki ga v tujini že kar nekaj časa uporabljajo z namenom odkrivanja nepravilnosti v računovodskih izkazih. Vsi ostali kandidati po državah sledijo temu statističnemu zakonu, razen Biden, in to zgolj v ključnih dirkah. Spodaj je priložen test za iskanje podatkovne goljufije, ki ga uporablja državni oddelek in forenzični računovodje v ZDA


							 

Velika medijska proti-ameriška kampanja

Ves čas mediji kažejo volilne rezultate z Biden-ovo prednostjo, ne glede na realno objektivno stanje legalnih volitev. Prav tako redno kažejo Biden-ove govore, kjer se ga na posreden način skuša predstaviti kot legitimnega zmagovalca volitev – le da tega edino tehnično ne rečejo. Skušajo namreč čim prej izkoristiti umetno forsiran zagon, ki so ga ustvarili ob utišanju vseh kritik o ilegalnem poteku volitev, in čimprej deklarirati Biden-ovo zmago, saj, dlje kot se bo vlekla celotna zgodba, manjši vtis legitimnosti bo imelo njihovo lažno poročanje. Gre za nadzor nad narativo. Mediji so se pripravljali na volilno prevaro vnaprej po več mescev, morda več let. Mesece pred volitvami so novinarji konstantno spraševali predsednika Trumpa, če bo po volitvah prišlo do »mirnega prenosa oblasti«. Je edini ameriški predsednik v zgodovini, ki je moral tolikokrat odgovarjati na tovrstna vprašanja. Mesece pred volitvami so poročali, da bodo letos volitve trajale nekoliko dalj časa, kot bi vnaprej imeli informacije o njihovem neobičajnem bodočem poteku.

Prevladujoče medijske hiše tako sploh ne poročajo o Trumpovi prvi novinarski konferenci v Filadelfiji (Pensilvanija) glede volilnih goljufij. Skušajo tako rekoč preprečiti zmožnost predsednika ZDA, da ta komunicira z ameriškim ljudstvom. Prekinitev tovrstnih komunikacij je zelo tipična pri izvedbah državnih udarov. Še več, pričnejo agresivno vzpostavljati narativo, da je kakršenkoli dvom v pravilnost izvajanja volitev »teorija zarote« in »brez dokazov«. Kljub temu, da je že vsaj 6 mesecev intenzivnega govora in kritik ter opozarjanja na volitve, predvsem zaradi zloglasne enostavnosti volilne goljufije pri poštnih glasovnicah, ki so bile oddana v najobsežnejšem številu v zgodovini zaradi COVID-a.

Malo za zgodovinsko primerjavo: leta 2000 se je Al Gore boril do 13. decembra za elektorske glasove Floride, in to z obsežno spremljavo in podporo prevladujočih medijev. Trumpu pa so mediji že 4. novembra zabičali, naj se ne pritožuje.   

Zgodba pri »tehnoloških velikanih« (Big Tech) ni nič drugačna. Mediji socialnih omrežij povsem sodelujejo v tej prevari. Twitter prične cenzurirat Trumpove tweet-e, ki se nanašajo na volitve. (Spodaj en primer- twitter račun D. Trumpa danes)

Izolirajo jih ter jim onemogočijo normalne funkcije, kot je všečkanje ali deljenje. Prav tako tovrstne tweete prekrijejo z opozorilom, da te informacije »še niso preverjene«, tako da mora uporabnik posebej dodatno klikniti, da se mu odpre sporočilo aktualnega predsednika ZDA.

Facebook je Trump-u že 6. novembra spremenil opis službe na platformi iz predsednika v »političnega kandidata«. Prav tako razglasijo, da bodo na platformi preganjali gradivo, ki se »ne sprijazni z rezultati volitev«. To se sliši kot idealna demokratična ureditev – kjer se preganja vsakršno izpostavljanje volilnih nepravilnosti ali prijave suma goljufije. Mediji so sovražniki vsakega suverenega ljudstva.

Trump vrača udarec

Ko bi večina običajnih republikanskih predsedniških kandidatov že zdavnaj kapitulirala korupciji globoke države, pa se Trump odloči boriti (eden izmed razlogov, zakaj je naš najljubši predsednik). Deklarira, da je dejansko njegova kampanja prejela elektorske glasove v Pensilvaniji, Georgiji, Severni Karolini, ter Michiganu, če se izkaže, da se je obsežne količine glasovnic nezakonito na skrivaj dodajalo voliščem, kot se je takrat masovno poročalo. Njegova ekipa vloži tožbe in zahteva ponovno štetje. Naznanijo, da bodo nadaljevali bitko na vseh zveznih in nacionalnih ravneh.

Veliko vplivnežev v lastni stranki obrne hrbet predsedniku in prične navijati in govoriti za Biden-a in globoko državo. Ali pa v najboljšem primeru podajajo »mlečne« in »meglene« komentarje na volitve, brez jasne podpore Trumpu. Potrebno se je zavedati, da Republikanci ne branijo Trumpa. Njihova tišina je izdajalska, čeprav je izboljšal rezultat v primerjavi z letom 2016 in vsemi predhodnimi anketami v vseh odločilnih državah ter prepričal več volivcev kot katerikoli Republikanec v zgodovini Amerike.

Vladajoči politični razred v ZDA je nekoliko »preigral svojo roko« in sedaj se odvija množično prebujanje ljudi. 70 milijonov oropanih ameriških patriotov zdaj ugotavlja, da obstaja v državi vrhovna korupcija, ki sabotira ameriško državo že več desetletij. Morda je bolj kot sam epilog teh volitev pomembno izpostaviti dogovarjanje med mediji, globoko državo, tehnološkimi velikani ter obema političnima strankama z namenom odstranitve predsednika Trumpa.

V tem obdobju morajo ameriški državljani biti vidni, glasni in vztrajni. Ne smejo dovoliti, da se vse prične brez posledic odvijati naprej, kot da se ne bi nič zgodilo. Vladajoča elita želi ugrabiti Združene države. Če jim uspe zmanipulirati te volitve, potem lahko praktično storijo, kar želijo, in to brez kazni. To so tisti trenutki, ko je potrebno informirati ljudi in izpostaviti »močvirje« ameriške politične elite.   

 

Kaj sledi?

V zadnjih dneh je politično angažiranih rekordno število Američanov.

Je na obzorju državljanska vojna? Kdo bi to vedel?..

Že ameriški Ustanovni očetje so napovedali državljansko vojno na približno vsakih 100 let. Pogosto je v njihovih zapisih moč zaslediti izjave, kot je na primer Jeffersonov citat: »The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants. It is it’s natural manure.« (Drevo svobode mora biti vsake toliko časa osveženo s krvjo patriotov ter tiranov, kajti to sta njegovi naravni gnojili). Vsekakor živimo v zelo turbulentnih časih, ki postajajo čedalje bolj turbulentni skozi leta.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija-Dokončni zlom ječe narodov.
2
Telebani za telebane
3
Savlov nateg
4
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del    
5
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.