NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

RTV Slovenija je problem: odpovejmo njihove storitve - ODPOVED.SI
RESNICA O KITAJSKIH MASKAH- POLITIČNI VRH VAM JE LAGAL !
Kadunc go home!
Zanje boste zagonili svoj čas! (Ker denar ste že prej)
Združene civilne iniciative na 3RO nikomur ničesar ne jemljejo
Virus evropske duše
Vojsko na mejo!
Turčija destabilizira EU
21.dan
Državni sovražnik št.1?
ADMINI IN ČLANI STRANI
AR revija - Lastnik
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 1 )
3RO
( 1 )
Ajpes
( 1 )
belci
( 1 )
cerar
( 1 )
covid19
( 1 )
Dixie
( 4 )
Dom
( 1 )
eu
( 2 )
Evropa
( 2 )
filozof
( 1 )
izjave
( 1 )
Jiri
( 1 )
JJ
( 3 )
johanca
( 8 )
kariera
( 1 )
Kočica
( 1 )
korona
( 1 )
KULTURA
( 1 )
KV
( 1 )
Kylin
( 1 )
Lajnar
( 1 )
LGBT
( 1 )
maske
( 1 )
mediji
( 1 )
meja
( 1 )
mnenja
( 9 )
mnenje
( 1 )
napad
( 1 )
nvo
( 1 )
otroci
( 1 )
OTROK
( 1 )
plavi
( 1 )
rasizem
( 1 )
rod
( 1 )
Ron Unz
( 1 )
rtv
( 2 )
rtv slo
( 2 )
rtvslo
( 1 )
rupnik
( 1 )
smrt
( 1 )
srbi
( 1 )
tesnoba
( 1 )
ujetost
( 1 )
ustava
( 1 )
virus
( 2 )
Vlada
( 1 )
Vojna
( 2 )
vojska
( 2 )
Vzgoja
( 1 )
zloraba
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
maj 2020
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RTV Slovenija je problem: odpovejmo njihove storitve - ODPOVED.SI

AR revija
14.05.2020 06:07 (May 14, 2020)

Če tudi vi, kot mnogi drugi ne želite več prisilno plačevati RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj

Imam nekaj prijateljev, ki se nikakor ne želijo opredeljevati niti na levo niti na desno, hkrati imajo nekateri med njimi delno slovensko in delno neslovensko poreklo. Ko se pogovarjamo, se izognemo določenim temam. Ostajamo znotraj včasih bolj, včasih manj ozkih okvirjev, da se ne bi krhali naši dobri odnosi, čeprav drug za drugega nekako »vemo«, kakšni so naši pogledi. Ker postavljamo prijateljstvo pred ideologijo in pred naša politična stališča.

Toda v enem segmentu smo vsi nezadovoljni. Namreč, ko pride beseda na RTV Slovenija, tudi njim ta medij ne ustreza najbolj.

Bodisi se ne strinjajo s kupom programskih vsebin in usmeritev- včasih politično, včasih pa zgolj zaradi slabe produkcije. Nekateri med njimi imajo pomislek zgolj zaradi prisilnega plačevanja, ki ga niti ne uporabljajo. Enim pa se to že v principu zdi narobe.

Skratka, kakorkoli obrneš, en tak velikanski, drag komp

Združene civilne iniciative na 3RO nikomur ničesar ne jemljejo

AR revija
12.05.2020 23:19 (May 12, 2020)

Med voljo državljanov in predstavniki strank v vsakokratnih vladah je nastala razpoka, ki je ne bo več mogoče krpati z zakoni, amandmaji ali koronazakoni. Zakaj ključni ministri ugotavljajo, da v naši državi državnih projektov ni možno voditi, pripravljati in izvajati po sprejetih DPN? Pri posameznih primerih se je izkazalo, da se dobro zastavljeni cilji tako izkrivljajo, da jih ni možno več izpeljati oz. se jih bo lahko izvedlo samo še s prisilo ali kakšnim novim kriznim zakonom.

Zakaj je bilo treba tudi za 3. razvojno os (3RO) – kot za Magno – spreminjati zakonodajo? Da se prikrije projekt, zasnovan na zastarelih in vsebinsko popolnoma zgrešenih izhodiščih.

Čedalje večji krog javnosti ga dokazano prepoznava kot škodljivega za Slovenijo, hkrati pa neusklajenega z evropsko zakonodajo in s podnebnimi cilji. Kot tak je nevaren za prihodnost ljudi, saj bodo pretirani stroški znova padli na pleča davkoplačevalcev.
Končni cilj ponarejenih podatkov v študijah variant je po nepotrebnem kar š

Zanje boste zagonili svoj čas! (Ker denar ste že prej)

AR revija
10.05.2020 19:58 (May 10, 2020)

Vsi, ki ste bili na kolesarskih protestih, ste že not. In ste določen čas že pridno zagonili. Tudi denar, ker ste plačevali davke, mar ne?

Psihološko je znano, da boste težje priznali napako, če ste že naredili nekaj narobe, četudi bi vam nekdo to uspel nazorno dokazat in prikazat. Zelo zelo težko boste izrekli besede: »Ah, joj, res sem se uštel! Nasedel sem, ker sem tako kot vsi drugi sedel doma in kuhal nezadovoljstvo več tednov in so me zdaj skozi več kanalov dobesedno naplahtali, da sem se usedel na kolo in šel izražat svoj bes. In ker obvladajo in ker so organizirani, sem zdaj del tega procesa, ki ga vozijo drugi. Mi, ki pridno kolesarimo po ulicah, pa smo v bistvu le voženi ali celo povoženi…!«

Kdo so dejansko tisti, ki vas vozijo? In želijo iz ulice in koles rušit vlado, ki smo jo vsi skupaj na (vsaj tako so rekli, ko je sestavil vlado Šarec) demokratičnih volitvah izvolili!

In je SESTAVLJENA iz 4 strank: torej daleč od tega, da bi vse vodila ena politična opcija. Celo obratno

Kadunc go home!

AR revija
06.05.2020 09:39 (May 06, 2020)


				vir: pisec mnenja (printscreen)

vir: pisec mnenja (printscreen)

“Ne gledam televizij. Ne rab'm jest nobenih manipulacij nesposobne novinarske drhali. Sama poiščem kar me zanima.”

Tako mi je oni dan odgovorila moja dobra prijateljica, ko sva se pogovarjala o najnovejših manipulacijah “katedrale demokracije”, nacionalne televizije.

In res, ob najnovejšem izpadu tednik novinarke kako je vsaka kritika komunističnega agitprop programa RTV Ljubljana že kar napad na demokracijo, se mi je vzpostavila vzporednica z nekdanjo JNA (Jugoslovanska narodna armija).


				vir: pisec mnenja (printscreen)			vir: pisec mnenja (printscreen)

Tudi oni so se razglašali za nedotakljive pa so na koncu klavrno propadli. Padli v blato in končali kjer jim je mesto, na sodišču za vojne zločine.

Nacionalna TV hiša ima tudi svojo lastno varuhinjo. Eno tako bivšo kolegico “novinarko”, ki jih brani pred kritiko obveznih plačevalcev njihovega zavajanja. Tako ta varuhinja brani celo take zdrse, da voditeljica v studiu poziva šefa slovenskega sodstva, če res morajo soditi v skladu

Državni sovražnik št.1?

AR revija
04.05.2020 08:00 (May 04, 2020)

Svet je objel korona virus. Pandemija, epidemija, za marsikoga je korona  virus poljub smrti. Države po vsem svetu se ubadajo z visoko smrtnostjo ob okužbi s tem virusom, s polnimi bolnišnicami. Zdravniki so izmučeni od težkega in odgovornega dela in marsikateri od njih se mora dobesedno odločiti, koga bo reševal in komu bo umiranje le olajšal. Svet je obstal, tudi Slovenija, za nekaj tednov vsaj. Ko tole pišem, pa ga počasi prebujajo. Odpirajo se te in one trgovine, storitve, gostinski lokali; virus pa še vedno ni pod nadzorom. Mutira, se spreminja, cepiva ni. Kolikor sledim, ga tudi zdravijo na več načinov. Skratka, virus je do neke mere omejen, ker se ljudje ne mešamo zaradi lockdown-a, ampak s popuščanjem teh omejitev menim, da bo porast okužb s korona virusom ponovno šel v nebo. Še vedno je izredno nalezljiv in o njem še vedno ne vemo skoraj nič.

Pritiski ljudi na vlado, ki pogrešajo te in one razvade so veliki in pri tem jim izdatno pomagajo osrednji, dominantni mediji in stranke

Javna korist 3. razvojne osi je pravica vseh

AR revija
14.04.2020 15:14 (Apr 14, 2020)

V preteklem tednu je bilo javno objavljeno, da je nevladna okoljevarstvena organizacija ROVO, ki deluje na področju varovanja okolja, na Upravno sodišče podala tožbo zoper odločbo o izdaji gradbenega dovoljenja za del trase v Gaberkah. To odločitev v Združeni civilni iniciativi Spodnje Savinjske doline podpiramo. Gre za dejanje, ki je upravičeno, in menimo, da je posledica neupoštevanja priporočil in dejstev, na katere je javnost v vseh dosedanjih postopkih umeščanja tretje razvojne osi že ves čas opozarjala in se v trenutno vodenih postopkih upravnih dovoljenj izkazujejo kot kršitve.

Združene civilne iniciative Spodnje Savinjske doline (ZCISSD) združuje člane treh občin, tj. Polzele, Šmartnega ob Paki in Braslovč. Začetki delovanja segajo v leto 2008, ko so se civilne družbe organizirale samostojno po občinah in nastopile proti napačni umestitvi hitre ceste v Spodnje Savinjsko dolino

ZCISSD deluje zadnjih pet let in v tem času smo povezali številne posamezne strokovnjake, društva in

21.dan

AR revija
03.04.2020 21:20 (Apr 03, 2020)

21.dan

Jutri, drugega aprila, bo enaindvajseti dan odkar sem se z otroci umaknila iz »normalnega« življenja. V šole ne hodijo več, pouk imamo doma preko spletne učilnice. Kruh pečem doma, avto miruje…naše življenje ima čisto drugačen ritem. Umirjen. Moj fokus je na tem, da ostanemo zdravi, skupaj in predvsem živi. Ne zanima me kaj mislijo drugi, kdo vodi vlado in kako nov način življenja nekaterim predstavlja med drugim tudi diktaturo. Ob takšnih zapisih se le nasmehnem in to storim s prav takšnim posmehom in zaničevanjem, kot so to počeli nekateri, ko smo se mnogi nevarnosti virusa korona že dodobra zavedali, nanj opozarjali, veliko pa nas je pred obdobjem bolj striktnih vladnih ukrepov (»karantena«)opravilo tudi večje nakupe osnovnih živil, zdravil, zaščitnih mask, razkužil...

Covid19 je jemal življenja na Kitajskem, ko je prišel v Italijo, je bilo za marsikoga konec šale in je postal realnost. V Italiji, Španiji dnevno zahteva do tisoč življenj. Po tamkajšnjih bolnišnicah so vojne r

Vojsko na mejo!

AR revija
29.03.2020 14:00 (Mar 29, 2020)

Starejši, ki smo bili še v JNA, se morda še spomnimo dolgočasnih predavanj naših polintelektualnih nadrejenih starešin, ki so nam na "politički nastavi" (to je bila politična učna ura v JNA) težili o tem, kaj pomeni "specialni rat" (to je specialna vojna). 
In so nam tam naštevali situacije, ki so nam bile povsem tuje.. najmanj tako kot to, kar se nam danes dogaja v realnosti: biološka vojna, ko neka država namerno sproži epidemijo v drugi in namerno oslabi neki državi ali skupnosti držav njihovo obrambno sposobnost. Ali priseljevanje določenih tujcev v določeno državo z namenom organizacije terorističnih celic in ustvarjanja pete kolone... Ko npr. z določenimi mednarodnimi pritiski skušajo neko državo osamiti ali ji z namernim dezinformiranjem zmanjšati njeno zmožnost sploh prepoznati sovražnika itd itd... 
Skratka umirali smo od dolgočasja in mislili, da ti ljudje ne delajo drugega kot doma gojijo svoje nore fantazije in paranoje...


Danes pa smo z vsemi temi norimi situacijami soočeni

Umik pred virusom  

AR revija
24.03.2020 19:43 (Mar 24, 2020)

Sedim ob oknu in razmišljam kaj mi pomeni karantena, poziv nove vlade k temu, da naj državljani ostanemo doma in s tem dejanjem pripomoremo k temu, da se bo nevarni covid19 širil počasneje. Meni osebno to dejanje ne pomeni veliko, prav tako ni veliko spremenil mojega načina življenja ali me s tem obremenil. Nimam občutka omejenosti, tesnobe ali ujetosti. Tako pač zasledim, da se ljudje počutijo v teh dneh.

Zato se mi postavlja vprašanje, zakaj se tako počutijo? Kako se lahko počutiš ujeto, utesnjeno v lastnem domu in tesnobno v krogu družine? Marsikdo se bo v času karantene morda naučil, kaj pomeni živeti v krogu družine, se dobesedno spoznal z marsikom za katerega misli, da ga pozna, kajti živeti z nekom marsikdaj ne pomeni tudi poznati ga; se globlje povezal z otroci, morda le globlje spoznal sebe. Veliko ljudi bo po dolgem času prebralo knjigo, pogledalo film.

Mestni utrip se je ustavil. Ni kavarnic, slaščičarn, ni restavracij, ni hitre hrane, ljudje so prisiljeni kuhati doma, zato

Nevarnost

AR revija
17.03.2020 18:47 (Mar 17, 2020)

Svet, Evropa, Slovenija se borijo s časom in smrtjo. Po
svetu kosi smrtonosni virus corona. Ljudje pa se nanj
odzivajo različno. Eni odgovorno, ker se zavedajo
nevarnosti in odgornosti do drugih, če so morebiti
okuženi ali za okuženost obstaja možnost. Nosijo
zaščitne maske, pazijo na higieno, se samoizolirajo.
Domača karantena. Ampak tudi tukaj obstajajo
možnosti prenosa na druge. Kako? Na bližnjo družino
kar hitro, saj se virus ne pokaže takoj in se ne prenaša
samo kapljično ampak tudi po zraku. Na raznih
površinah se obdrži različno dolgo, zato so razkuževanje
površin, čistoča in higiena sedaj izredno pomembni.

Kaj naredi ta virus? V telesu lahko povzroči trajne poškodbe
pljuč, nekaterim je poškodoval jetra. Vročina, težko
dihanje, kašelj…navodila zdravnikov so ostanite doma,
pokličite ali pridite, ko bo zares hudo.

Po Italiji in sedaj tudi pri nas. Ne testirajo več vseh. Zakaj? Na prvo žogo
se zdi poteza nerazumljiva in nora, a ko se malo
odmakneš, je povsem razumljiva.

Zakaj testirati vse in za

Svetovljanski nacionalizem

AR revija
11.03.2020 21:45 (Mar 11, 2020)

Ljubljanski Radio Študent ima oddajo v srbskem jeziku. Ki jo vodi Srbkinja. Biljana Žikić. Ki v oddajo vabi druge Srbkinje. Pred kratkim, npr. Svetlano Slapšak.

Skupaj promovirajo svetovljanstvo, same pa v drugi državi kot pravico privzemajo svoj lastni nacionalizem. Ker kaj je manj svetovljanskega, kaj je bolj nacionalističnega kot to, da se nekam priseliš, potem pa tam (tudi) za denar davkoplačevalcev promoviraš jezik svojega naroda in se v njem v javnem življenju družbe, kamor si se priselil, brezskrbno izražaš?

Nič.

Članku prilagam link in fotko, s katero se take oddaje promovirajo: link


				vir: screenshot avtorja mnenja

vir: screenshot avtorja mnenja

Ko sem to videl, sem se veliko pogovarjal s prijatelji, ki imajo srbske in s prijatelji, ki imajo korenine iz bivše Juge nasploh. Kdor med njimi ni odvisen od slovenskih davkoplačevalcev, kdor med njimi ni naivni svetovljan, me je seveda lahko razumel, ko sem jim povedal, da mi je tako vedenje nagnusno.

Post festum sem o tem objavil čivk:


				screenshot avtorja mnenja

vir: screenshot

Angeli in demoni

AR revija
10.03.2020 18:37 (Mar 10, 2020)

Ob imenovanju Janeza Janše za mandatarja so se vstali oboji, angeli in demoni. Na levi politični strani, v medijih, a tudi na tisti strani desnice, kjer jim Janša ni najbolj ljub, smo opazovalci dnevno priča marsikateremu čustvenemu izlivu. Pretirano- v obe smeri. Od navdušenja, ko ga častijo in poveličujejo skoraj kot Boga pa do demoniziranja, skoraj strahu, do sovraštva.

Zakaj takšna odstopanja?

Ob spremljanju njegove politične in življenjske poti je marsikaj, kar na opazovalca naredi vtis. Osamosvojitelj, njegove sodne kalvarije, družina. Zanimiva in slikovita pot. Težka. Za marsikoga nepredstavljivo sodno obračunavanje in marsikaj podtaknjenega. Iz večine se je izvlekel le z nekaj praskami. Nasprotniki se ga niso mogli znebiti niti po sodnih poteh. Njegovi privrženci ga pazijo, ščitijo in branijo kot punčico svojega očesa. Na trenutke prav fanatično in napadalno. Pa so res vse podtikanja in laži? Je  Janša res žrtev sovraštva?

Medtem na drugi strani popolnoma druga zgodba. Izredna

Turčija destabilizira EU

AR revija
08.03.2020 10:46 (Mar 08, 2020)

Zadnjih nekaj dni Turčija izkorišča na tistoče migrantov za to, da napadajo zunanjo, schengensko mejo Evropske unije. Pri tem jim turška vojska, ki je v NATU, izdatno pomaga z rušenjem mrež na grški meji. Ravno tako pretepajo migrante, če se želijo vrniti v območje Turčije in jih na silo potiskajo v Grčijo. 
NATO, ki bi se moral nemudoma odzvati, se obnaša, kot bi šlo za vojno na Marsu. Prej bi odreagirali, če bi se taka reč dogajala kjerkoli drugje- spomnimo se, kako NATO hitro začne z delovanjem, ko pride do manjših nesoglasij v območju arabskega sveta...

Ravno tako bi morala EU takoj pripraviti močan odziv, saj je napadena zunanja meja EU. Poslanci pa se obnašajo tako, kot bi se nekaj družinic beguncev podalo iz vojne v prvo mirno državo!

In jih "podpirajo" pri tem, ko je vsakemu otroku že jasno, da to nima nobene povezave z begunstvom, celo z ekonomskim migrantstvom nima več nobene veze. Gre za jasno izražene cilje, ki jih je Erdogan tudi večkrat javno izrekel. To bi vsaj evropski

Demokracija lutkovnega gledališča je padla in se sesula v prah

AR revija
06.03.2020 21:21 (Mar 06, 2020)

Konec lutkovnega gledališča in boj za normalnost

Z včerajšnjo potrditvijo nove vlade Janeza Janše v D Z je VELEMOJSTER
SLOVENSJEGA RAZKOLA, Milan K. Plavi, verjetno dobil še zadnji udarec in se
njegove prevare ne bodo več posrečile.

To je bilo vidno že v petek, ko so pobudniki sovraštva proti »izdajalcem naroda«: DESUSU , NSI in SMC, bruhali sovraštvo, medtem ko je narod mirno sedel na kavču in gledal prenos iz državnega zbora.

Ljudstvo, ki naj bi vse to blagoslovilo in izvedlo nasprotni udar, pa razen znanih kronanih obrazov kaviar levičarjev (Igor Koršič, Darko Štrajn, Rudi Rizman ter Spomenka Hribar in drugi) pa je ostalo doma ali pa so ostali tiho. Demokracija LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA Čarovnika iz OZA Milana Kučana, se je sesula v prah.


Nikjer namreč ni bilo videti širokih ljudskih množic. To je bil pravi debakl glede
na leto 2012, ko so novinarji celo iz policijskega helikopterja »uživali« v
masovnih demonstracijah in so novinarji (Slavko Bobovnik) celo osebno
spodbujali demonstracije.

Zahteva za popravek glede našega prispevka Resnica o kitajskih maskah

AR revija
03.03.2020 09:36 (Mar 03, 2020)

S strani Kylin Prime Group smo dobili zahtevek, da v skladu s 26. in 42. členom Zakona o medijih objavimo popravek, ki nam ga je poslala Neli Lenček in ga objavljamo spodaj.
Gre za odziv podjetja Kylin Prime Group na naš prepis zapisa iz neke spletne strani, na katero je opozoril nekdo na omrežju Twitter.TUKAJ JE OBJAVLJAMO CELOTEN ZAHTEVEK ZA POPRAVEK:

POPRAVEK
Številne navedbe, objavljene na vaši spletni strani dne, 26.2.2020 ob 14.03 v
prispevku Resnica o kitajskih maskah – politični vrh vam je lagal! so povsem
neresnične – tako informacije o izvršeni donaciji kot tudi o družbah Kylin Prime
Group in Kylin Prime Capital.
Skupina Kylin Prime Group se je za donacijo zaščitnih mask odločila na pobudo
Ministrstva za zunanje zadeve. Maske so bile kupljene konec januarja, ko
koronavirus v Evropi še ni bil razširjen. Za 1.231.400 zaščitnih mask nismo namenili
6 milijonov evrov, temveč je celotna vrednost donacije znašala 106.570 evrov.
Skupino Kylin Prime Group sestavlja več podjetij po Evropi in Az

Koalicija sovraštva?  

AR revija
01.03.2020 11:56 (Mar 01, 2020)

Po padcu 13. slovenske vlade, ki jo je po volitvah 2018 sestavil bolj ali manj neznan kot politik in nje nevešč g. Šarec, je novo koalicijo sestavil zmagovalec volitev 2018 Janez Janša s svojo veliko in močno stranko SDS.

Meni nič spornega, odločitev vseh strank podpiram, čeprav nisem volivka ali simpatizerka nobene od njih. No, ne več.

2018 sem na volitvah še podprla stranko SDS, a je iz določenih osebnih prepričanj ne bi več. Najbrž. Nikoli ne reci nikoli, kajne?

Skratka, Šarčeva koalicija lucky loserjev mi res ni bila všeč, ob njihovih nebulozah se mi je marsikdaj obračal želodec, medtem ko sem se Šarcu večkrat iz srca nasmejala ob njegovih izjavah, ki to niso bile, saj so bili njegovi odgovori novinarjem vedno kup floskul, puhlic in prispodob, a me je smeh kaj hitro minil, ko sem se zavedla, da je moj premier. On me, hočeš nočeš, predstavlja v svetu. Hvala Bogu, ni veliko potoval.

Njegova koalicija je bila na trhlih nogah, saj so bili odvisni od glasov izredno muhaste stranke Le

RESNICA O KITAJSKIH MASKAH- POLITIČNI VRH VAM JE LAGAL !

AR revija
26.02.2020 14:03 (Feb 26, 2020)

Spoštovani bralci Arrevije!

 
V pismu, ki smo ga dobili od Kylin Group (od osebe Neli Lenčak), so od nas zahtevali, da objavimo popravek, ki smo ga objavili pod "mnenja" tako kot veleva Zakon o medijih. 
Hkrati pa so zahtevali, da odstranimo članek.
Ker si ne želimo kakšnih hujših pretresov in ker smo videli, da so članek, ki je problematiziral isto reč, umaknili tudi na portalu Nova24TV, smo se odločili umakniti članek tudi mi. 
Smo pa pustili na tej strani link na izvorno spletno stran, za katero pa seveda nismo odgovorni mi in zato tudi ne vemo, koliko časa bo še na spletu. 

Hvala za razumevanje !

En odziv na izjavo J.P. Damjana

AR revija
20.02.2020 22:40 (Feb 20, 2020)

Ker me je Jože P. Damjan na Čivkarju blokiral, upam, da mu kdo pošlje tole, kar bom napisal sedaj. Morda se česa nauči.

Konzervativci o razvoju razmišljamo takole:

1. Razvoj nima v sebi ničesar, kar bi ga delalo za samoumevni cilj.

2. Razvoj v sebi nima ničesar, kar bi ga delalo takega, da bi ga samoumevno zavračali.

3. Glede razvoja nas zanima, ali je res razvoj ali le sprememba.

4. Vsaka sprememba ni razvoj.

5. Pogosto smo priča, da ideologi spremembe predstavljajo kot razvoj, razvoj pa kot sinonim za "spremembo na boljše" - kot ideolog ali še boljše ideozof Damjan v tem primeru. Zato smo do razvoja skeptični. Previdni. Ga ne zagovarjamo na vsak način in zaradi njega samega.

6. Zanima nas, za koga je domnevna sprememba na boljše res sprememba na boljše. Nam je najprej pomembno, da ne škoduje narodu, cerkvi, družini. Tistim stvarem, ki jih ščitimo, ki jih želimo ohranjati in na katerih sloni naš okvir razmišljanja, okvir, v katerem smo racionalni.

7. Postaviti si svoj okvir razmišljan

Otrok ali kariera

AR revija
20.02.2020 11:22 (Feb 20, 2020)


Zadnje čase berem in poslušam mnogo debat o materinstvu.
Zakaj materinstvo ja in zakaj ne. Pravzaprav imajo ženske
danes veliko več razlogov proti materinstvu in raje izberejo
kariero kot materinstvo. Nekatere se za otroke, v tej vedno
večji eko-noriji ne odločijo, ker ne vedo ali bodo morda odrasli
v svet brez pitne vode, bodo morda podnebni begunci, slišim
tudi razlog, zakaj imeti svoje otoke, če je na svetu toliko
revnih in lačnih otrok.
Skratka veliko je tega, ob čemur se mi kot mami resnično
obrne želodec, pa ne zaradi žensk kot takšnih, ampak zaradi
tega, kamor je zabredla sodobna družba, kam potiska mlade,
kako morajo biti popolni in vedno prvi, najboljši…kam jih
pehajo. V izgorelost, v stalno nezadovoljstvo, saj iščejo
popolnost, ki pa je po mojem mnenju ni, če je ne vidiš... in med
nami so ljudje, ki niso nikoli zadovoljni, saj v vsem kar imajo,
vedno najdejo nekaj, česar nimajo, torej njihovo življenje ni
popolno, ne zadovoljuje jih, strah jih je te nepopolnosti in za
otroka, za starševstvo s

Kaj je Katedrala 2.del

AR revija
18.02.2020 08:12 (Feb 18, 2020)

V prvem delu smo predstavili pojem Katedrale kot meta institucije in njena prva dva "gradbena elementa". Tretji in četrti "gradbeni element" moči in vpliva Katedrale so univerze in NVO-ji.


Pod pojem univerze spadajo predvsem univerze nižje kakovosti. Po drugi svetovni vojni so se morale preobraziti, da bi postale atraktivne za učence. Rezultat tega je, da ima veliko število mladih z inteligenčnim kvocientom od 100 do 110 neuporabne diplome z nezaposljivimi nazivi. 


Ne mislim škodoželjno v odnosu do teh univerz, mislim le to, da s tem privabijo mnogo bolj pester razpon učencev. Vključno z nekaj iskreno pametnimi ljudi, ki se zaradi različnih razlogov niso odločili za bolj tradicionalne in prestižne šole. 


Najbolj očitno dejstvo je, da so opisane univerze mnogo bolj ideološko usmerjene v levo kot pa prestižne univerze. Mnogo manj je intelektualne raznolikosti, še posebej v oddelkih za humanistiko. 

Na prestižnih univerzah načeloma zmaga princip odprte debate in svobode govora nad politič

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj