Člani (1)
AR Revija
Spremljevalci (7)
Alicia Meyer
Lucinda Briella
Sherlyn Aderson
Delia Rogers
Fannnie Ramirez
Mary Austria
Aaysha Rosie
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Državni sovražnik št.1?
Nekaj besed ob smrti enega največjih mislecev našega časa, Sir Rogerja Scrutona
Kako postaneš fašist (ja, seveda se šalim. Šalim se, šalim! A lahko razumeš, da se šalim??)
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Butalska Slatina?
Tempirana jugo bomba
Zlatanski stihi
Odprto pismo levičarjem
Gospod Jones (2019)
Čudni časi – čudni sodniki! (odziv na zapis v sobotni prilogi Dela)
ADMINI IN ČLANI STRANI
AR revija - Lastnik
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 2 )
3RO
( 1 )
Ajpes
( 1 )
belci
( 1 )
BLM
( 1 )
cenzor
( 1 )
cenzura
( 1 )
cerar
( 1 )
covid
( 2 )
covid19
( 2 )
delo
( 1 )
Dixie
( 4 )
Dom
( 1 )
Ernecl
( 1 )
eu
( 2 )
Evropa
( 2 )
Fajon
( 1 )
fb
( 1 )
Film
( 1 )
filozof
( 1 )
genocid
( 2 )
groza
( 1 )
Hitler
( 1 )
Hojs
( 1 )
izjave
( 1 )
Izrael
( 1 )
Jiri
( 1 )
JJ
( 4 )
johanca
( 12 )
kabba
( 1 )
kariera
( 1 )
Kočica
( 1 )
kocka
( 1 )
korona
( 3 )
kraja
( 1 )
Krek
( 1 )
KULTURA
( 1 )
KV
( 1 )
Kylin
( 1 )
Lajnar
( 1 )
LGBT
( 1 )
Likud
( 1 )
logika
( 1 )
maske
( 1 )
mediji
( 1 )
meja
( 1 )
mnenja
( 9 )
mnenje
( 4 )
MOL
( 1 )
mošeja
( 1 )
mreža
( 1 )
mrjones
( 1 )
Nacizem
( 1 )
napad
( 1 )
narobe
( 1 )
neredi
( 1 )
nijz
( 1 )
NTA
( 1 )
nvo
( 2 )
odgovor
( 1 )
otroci
( 2 )
OTROK
( 1 )
ovadba
( 1 )
park
( 1 )
plavi
( 1 )
predlog
( 1 )
Rasisti
( 1 )
rasizem
( 1 )
reper
( 1 )
rod
( 1 )
Ron Unz
( 1 )
rtv
( 2 )
rtv slo
( 2 )
rtvslo
( 1 )
rupnik
( 1 )
Šarac
( 1 )
smrt
( 1 )
sodniki
( 1 )
splet
( 1 )
srbi
( 1 )
stalin
( 1 )
starši
( 1 )
stolp
( 1 )
suspenz
( 1 )
telefon
( 1 )
tesnoba
( 1 )
trump
( 1 )
ujetost
( 1 )
ustava
( 1 )
virus
( 2 )
Vlada
( 2 )
Vojna
( 3 )
vojska
( 2 )
volitve
( 2 )
vtisi
( 1 )
Vzgoja
( 1 )
Zlatan
( 1 )
zlatko
( 1 )
zloraba
( 1 )
Zoki
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Delni prevod teksta »Smrt interneta«

AR revija
18.07.2021 23:42 (Jul 18, 2021)

 

Vsakemu, ki je želel pred leti priti do določenih informacij po internetu, in ki želi danes priti do podobnih informacij, zelo hitro postane jasno, da danes mnogih stvari, ki so pred nekaj leti še bile na voljo, preprosto ni več.

Podobno temu, kar se je zgodilo s Trumpovimi računi na Twitterju, Facebooku… Ali podobno temu, kar se je zgodilo knjigam, ki so jih vrgli ven iz prodaje na Amazonu.

Ali podobno neštetim posnetkom, v katerih se je pojavljala kakšna alternativna razlaga glede prve ali druge svetovne vojne in glede mitologij, povezanih s tem.

Spodaj je delni prevod teksta »Smrt interneta«, v katerem se mlad uporabnik in hkrati tudi ponudnik internetnih storitev Joshua ozira na razpad nekdanje svobode internetnega prostora in pokaže nekaj osnovnih korakov, potrebnih za gradnjo vsaj delno neodvisne mreže.

 

"Internet postaja vse manjši, drobi se po državnih mejah in podlega predpisom, ki jih nalagajo vlade, podjetja in sami stroji (z umetno inteligenco, ki zna prepoznavati ogorče

2. TIR - slovenski Titanic

AR revija
15.04.2021 21:21 (Apr 15, 2021)

Na Arreviji objavljamo tekst Vilija Kovačiča, ki je spremno pojasnilo k ovadbi ministra Jerneja Vrtovca v povezavi s projektom 2. tir. 
Gre namreč za enega od največjih projektov, primerljivega s TEŠ 6 ali deli avtocestnega križa po svoji megalomanski finančni konstrukciji. 
Tisto, kar najbolj bode v oči, je kar 20% nenamenska finančna poraba in izrazito problematičen ekološki vidik tega projekta. 

Iz tega razloga se nam na Arreviji zdi pomembno, da se tekst objavi, čeravno je objavljen tudi po nekaterih drugih medijih, seveda pa (pričakovano), tega ne objavijo niti enem večjem mediju, ki se ves čas razglašajo za "neodvisne". 

Arrevija

DRUGI TIR – Slovenski TITANIC - KO SE LADJA POTAPLJA JE ČAS, DA ORKESTER  PRENEHA IGRATI !

(Pojasnilo h kazenski ovadbi in obtožnici ministra Jerneja Vrtovca)

Razlogi za pregon na videz "nič krivega" in všečnega ministra Vrtovca so številni. Bistvo 11 strani dolge obtožnice pa povzemamo tukaj:  

1.     V SLO je velika večina državnih infrastrukturnih inv

Kako postaneš fašist (ja, seveda se šalim. Šalim se, šalim! A lahko razumeš, da se šalim??)

AR revija
27.03.2021 20:52 (Mar 27, 2021)

(pazite, prosim, v tekstu je nekaj sarkastičnih opombic, da ne boste mislili, da vse mislim smrtno resno. Šalim se. Ja, saj razumete. To je takrat, ko ne misliš to, kar rečeš in računaš na to, da bodo ta miselni obrat sogovorci prepoznali.)

Ker je prišlo do tako hudega viharja v kozarcu vode, bi tudi sam rad zavaroval svojo papirno barčico, da ne bi potonila na dno vseh lončkov, ki so jih pristavili različni ljudje in mediji v aferi »Fašistični medij NTA«.
Najprej bi rad omenil, da sem bil že takoj pri prvem ogledu videa povsem prepričan, da je šlo za sarkazem. Prepričan sem bil tudi zato, ker se Aleš večkrat pošali glede svojega »statusa« v očeh levičarskih progresivnih borcev za socialno pravičnost. In skoraj vedno se pošali podobno sarkastično. In skoraj vedno se najde kdo, ki tega sarkazma ne razume in mu moramo drugi pojasnjevati, da je to le sarkazem.

Torej on se pošali!!, bom še enkrat napisal POŠALI !, da je NTA fašistični medij.

In ob tem naj dodatno poudarim, da kar nisem

Čudni časi – čudni sodniki! (odziv na zapis v sobotni prilogi Dela)

AR revija
16.03.2021 13:53 (Mar 16, 2021)

Razumem zadrego ustavne sodnice gospe Katje Stubss – vendar po mojem ne  gre za čudne čase, kot je zapisala v naslovu članka, ampak za čudne ljudi, žal tokrat ustavne sodnike. S priimki in imeni. Roka Čeferina, Špelco Mežnar, Mateja Accceta in seveda dr. Rajka Kneza, ki skuša v svoji kneževini - proti vsem pravilom zdrave pameti in poštenosti potegniti voz iz blata v katerega je zabredlo najvišje sodišče v državi - Ustavno sodišče. In se vanj z izmikajočimi odgovori vse bolj pogreza.
Zelo me čudi, kako v »čudnih časih« ustavna sodnica – Katja Šugman
Stubbs brani in išče nekaj, kar ne obstaja več - to je svetla podoba Ustavnega
sodišča.

Njen odziv na ugotovitve prof. dr. Jurija Toplaka kaže že v naslovu,
ne le na cehovsko solidarnost, pač pa še bolj na zmedenost in pomanjkanje
elementarnega občutka za nepristranost in pravičnost. To je tudi vzrok sodnih zaostankov US, kajti braniti pristranost  s pristanostjo in jo deklarirati za nekaj kar ni, je res zelo težko intelektualno delo, ki terja v

Objava osebnih prejemkov sodnikov in tožilcev!

AR revija
11.02.2021 16:30 (Feb 11, 2021)

Podobno kot je notranji minister Aleš Hojs objavil plače policistov, pričakujemo od ministrice za pravosodje, gospe Lilijane Kozlovič, da na isti način objavi osebne prejemke oz plače, tožilcev in sodnikov.

To bo znatno povečalo zaupanje ljudstva v imenu katerega se v SLO deli pravica. Mislim, da zadržkov za objavo ni, zato predlagam, da  se ta ukrep uresniči čim prej.

Dobra praksa ministra za notranje zadeve nam je spodbuda, da to zahtevamo tudi na drugih področjih. 
Tožilci, pa so tudi sicer problem glede tega ali si res zaslužijo svojo plačo, kajti kot vidimo celo prelagajo tožilske dolžnosti na obrambo (umor Janka Jamnika), hkrati s tem ko sodniki (nekateri, ne vsi) za naš denar in v imenu ljudstva ščitijo kriminal in ustvarjajo nadomestne morilce.
Sicer pa: epur si muove – in vendar se vrti., morda. Do nedavnega celo fotografij sodnic in sodnikov ni bilo možno in dovoljeno objavljati.
Sicer pa so »plače« verjetno samo del njihovih prejemkov. Kriminalne protipravne sodbe in montiran

KDO MINIRA DOMOLJUBNO POLJE in kdo ima interes, da tako ostane  

AR revija
06.02.2021 18:23 (Feb 06, 2021)

Slovenski narod je kronično razdeljen, domoljubni prostor pa miniran in vsak dan bolj prestreljen z medsebojnim obtoževanjem in sumničenjem. Pogosto slišiš, kdo da je vrinjen in kdo da dela za tega in onega in kdo skrbi, da tako ostaja. Ozračje je vse bolj strupeno in ker puščice letijo vsevprek in vsak že malo sumi, da je izdajalec njegov včerajšnji sobojevnik, lahko mirne duše rečemo, da smo v fazi paranoje. Kdor ima interes uničiti slovenski narodni prostor, mu odlično uspeva, čestitke.

 

Lov na čarovnice

 

Te dni je bil na spletnem omrežju sprožen napad name in Jirija Kočico kot na prebarvana vrinjenca, zasoljenega z insinuacijami in osebnim klevetanjem. Napadanje s strani B. B. se je začelo pred poltretjim letom ob moji objavi citatov filozofa in humanista L. R. Hubbarda, katerega učenju in delu sem posvetila dober del svojega življenja. Šlo je za citat v zvezi z razklanostjo našega naroda, z vedno novimi razkoli v politiki in med državljani ter njihovimi pobudami. Tedaj sem obja

Odprto pismo levičarjem

AR revija
31.01.2021 14:36 (Jan 31, 2021)

Moja pot v 'radikalizacijo' se je pričela tam okoli leta 2015, ko sem še bolj nedolžno spremljal politiko in kulturni boj.

Tam nekje tistega leta so se v medijih zopet (po socializmu..) začele pojavljati besede kot so fašist in rasist za ljudi, ki imajo konzervativni politični pogled.

V konservativnem besednjaku nisem našel besed kot so fašist in rasist in še manj primerjave s Hitlerjem, kakršne smo lahko pospešeno (ravno tako nekje od 2015 naprej) vsakodnevno brali v medijih, ki so imeli evidentno levičarsko agendo.

Pred kratkim je na primer predsednika Trumpa Ksenja Benedetti v OnaPlus primerjala s Hitlerjem. Kako kontroverzna je taka primerjava nam pove dejstvo, da gre za predsednika ZDA, ki je dosegel rekordno visoke številke zaposlenosti in rekordno visoke številke novo odprtih podjetij med črnci in drugimi manjšinami, da niti ne omenjam 500 milijonov, ki so jih z republikanskim kongresom namenili zgodovinsko črnskim univerzam, kar ni uspelo niti Baracku Obami. Hkrati pa gre za pr

Gospod Jones (2019)

AR revija
04.01.2021 20:28 (Jan 04, 2021)

Gospod Jones je odličen film o pogumnem možu, ki se kot novinar zoperstavi Stalinu in njegovim pomagačem v mainstream medijih.

Film je resnična zgodba o Garethu Jonesu, raziskovalnem novinarju, ki se na začetku tridesetih let prejšnjega stoletja pogumno upre odvratnemu lažnivcu Walterju Durantyu, šefu moskovske izpostave časopisa The New York Times.  Ta je prejel celo Pulitzerjevo nagrado za lažno olepševanje Stalinovega režima in njegovega tiranstva, s čimer je za ameriško javnost povsem zakril dejansko dogajanje.  

Duranty je tam deloval štirinajst let po boljševiški revoluciji in ruski civilni vojni (1918 - 1921). Sodeč po njegovem pisanju je bilo vse v najlepšem redu, kar je veselilo Stalina in internacionalno levico tako v zahodni Evropi kot tudi v ZDA, vključno s petokolonaškimi novinarji in lastniki pri The New York Timesu.

Kljub vsemu gospod Jones odpotuje v Ukrajino in preživi. Videl je pomanjkanje in lakoto ter spoznal čisto od blizu vse Stalinove grozote, ki jih je Duranty s

Objava "Predloga za izločitev dveh ustavnih sodnikov"

AR revija
13.12.2020 19:12 (Dec 13, 2020)

ZAHTEVA USTAVNEMU SODIŠČU RS

Podpisani pritožnik Vili Kovačič, Ustavnemu sodišču R S sporočam, da sta dr. Matej Acceto in dr. Špelca Mežnar  v zadevi ugrabljenih lokalnih volitev v Ljubljani 18 novembra 2018, kar je predmet moje ustavne pritožbe, povsem neprimerna sodnika za senat, ki naj bi obravnaval mojo ustavno pritožbo.  Kršeno je namreč načelo  videza nepristranosti. Iz dejanskih okoliščin namreč izhaja, da omenjena  sodnika ne moreta  zagotavljati videza nepristranosti, kaj šele dejanske nepristranosti same.

Videz nepristranosti pa  je pogoj poštenega sojena, pošteno sojenje pa je človekova in tudi moja ustavna pravica.

Oba sodnika sta namreč sodnika, ki sem ju 22.10.2019 pred zgradbo Ustavnega sodišča utemeljeno javno  pozival, da odstopita s funkcije ustavnega sodnika.

Mateja Acceta zaradi politične povezave z nekdanjim predsednikom vlade Mirom Cerarjem – sodelavcem stranke SMC pri izdelavi volilnega programa, Špelco Mežnar pa zaradi nezdružljivosti funkcije ustavnega sodnik

Butalska Slatina?

AR revija
12.12.2020 14:49 (Dec 12, 2020)

Četudi v Rogaški Slatini ne živim že več desetletij, sem tam preživel otroštvo, bil vedno nanjo navezan v vseh pogledih: tisti, ki me poznajo, lahko to potrdijo. Vedno me je zanimala njena zgodovina, njena posebna arhitekturna in urbanistična zasnova, njene posebnosti in njeni čari v estetskem in vsakem drugem smislu.

Po drugi strani bi lahko bil tudi prebivalec Slovenije iz katerega koli kraja ali pa celo iz neke druge evropske države in bi me lahko usoda Rogaške Slatine prav tako zadevala, saj gre za enega najstarejših zdraviliških in turističnih krajev v Evropi in na svetu.
Roitschocrene, knjiga, ki jo je napisal dr. J. Grundel iz Maribora davnega 1685 leta,  sama po sebi dokazuje to častitljivo mesto in starost turizma v naši izjemni Rogaški Slatini. 

Ob tem, ko bo sredi pandemije referendum o gradnji razglednega »stolpa«, čutim državljansko, lokal-patriotsko nujo, da se oglasim čimbolj javno, zato tudi prosim ljudi, da to delijo z drugimi.

Posebej še tisti, ki me poznate in vest

Zlatanski stihi

AR revija
25.11.2020 07:28 (Nov 25, 2020)

Zlatko. Kdo je Zlatko? Raper, "glasbenik". "Princ fužinc". Politični aktivist. Antimaska aktivist, podpira vse, kar je proti ukrepom, ki omejujejo širjenje korona virusa. "Kulturnik". "Umetnik". "Igralec". Samooklicani "novinar". "Borec za ljudstvo".

Nekdo, ki se čuti tako pomembnega, da se kiti s perjem Ivana Cankarja. Tistega Cankarja, ki so ga Zlatku podobni pretepli v zavetju noči, kar ga je stalo življenja.

Kako ga vidim jaz? Kot nehvaležnega porabnika denarja slovenskih davkoplačevalcev, kot protestnika, ki protestira proti vladi, ki ima podporo večine slovenskega naroda. Ja, naroda, ne ljudstva. Zlatko pravi, da se bori, mene pa zanima za kaj, za koga se bori…

Ej, Zlatko ne moreš živeti v Sloveniji in se boriti proti Slovencem, proti naši kulturi, navadam, pljuvati po naših vojakih, zalezovati, snemati in nadlegovati ljudi po cesti in pričakovati, da te bomo Slovenci mirno gledali pri tvojem početju in ti ploskali. Ne, ne gre to tako.

Branili bomo svoje, vzeli ljudi, po kater

Česa je najbolj strah opozicije?

AR revija
22.11.2020 18:01 (Nov 22, 2020)

Danes velikokrat slišimo s strani opozicijskih strank, njih pripadnikov in osrednjih medijev očitke, da, češ, če Janez Janša ne bi prevzel vladanja spomladi, bi danes počel isto kot počne opozicija - to je rušenje ukrepov in povzročanje razdora.

To se lahko označi le kot nesmisel.Zakaj?

Zato, ker je državnik in politik, kot je Janez Janša, (ki uspešno vodi največjo stranko v Sloveniji kljub primankljaju medijskega prostora in večletnim demonizacijam), scenarij političnega prosperiranja na ta račun predvidel že spomladi.

Te opcije so mu bile znane in vedel je, kaj mu epidemija kot politično orodje v opoziciji omogoča - za to se ni odločil, zato “argumenti”, kaj bi počel, če bi bilo drugače, na tej točki pade, ker se za to početje ni odločil ergo, tega ne bi počel. Ta slika oz. scenarij je bil viden tudi Marjanu Šarcu, ki je ravno iz tega razloga tik pred epidemijo odstopil. Misliti in trditi, da je nek nov politik z znatno manj političnimi izkušnjami predvidel stvari, ki jih krizni me

Grožnja NI umetnost

AR revija
24.10.2020 23:36 (Oct 24, 2020)

Včeraj, 23. 10. 2020 so pred Ministrstvo za kulturo nekakšni »umetniki« postavili nekakšno »inštalacijo« (na sliki). Češ, da gre za protest proti temu, da Ministrstvo za kulturo zahteva prenovo stavbe na Metelkovi 6, ker je ta v precej problematičnem stanju. Jedro spora je v tem, da bi se morale nevladne organizacije, ki delujejo na Metelkovi 6 začasno odseliti. Nekatere od teh nevladnih organizacij niso plačevale najemnino… in to kljub temu, da so od davkoplačevalcev dobile dobesedno milijone. (Namreč nevladne organizacije na Metelkovi 6 so od leta 2003 do danes dobile okrog 60 milijonov evrov!)

Ampak, najprej o sami »umetniški inštalaciji«.
Gre za nekaj skupaj zbitih belih desk, ki dajejo videz pisarniških miz, za njimi so pravi pisarniški stoli, na mizah so imena ljudi, ki so po vzpostavitvi vlade pod vodstvom Janeza Janše prevzeli posamezna področja in delo na Ministrstvu za kulturo republike Slovenije. Preko miz in preko stolov je bila polita rdeča barva, s katero so »umetniki« s

Idiotlandija

AR revija
21.10.2020 18:09 (Oct 21, 2020)

Zadnje čase imam občutek, da se okolje okoli mene spreminja in da živim v nekem prostoru, kjer nihče ne razmišlja in ne uporablja svoje glave. Logično razmišljanje je znanstvena fantastika. Koncentracija  shizofrenega  obnašanja pa  je v obdobju korona virusa izjemna.

V bistvu mi obnašanje nekaterih sploh ni jasno; kaj želijo?

Ob prvem valu, pri manj okuženih, smo zaradi nepripravljenosti res imeli strožje ukrepe v primerjavi s sedanjimi, tudi to je namreč eden izmed očitkov vladi. Vladi so  očitali diktaturo, fašizem, represijo, nedemokratično držo, vračanje v mračnjaštvo… marsičesa so bili deležni, ko so državo dali v tako imenovani »lock down« in ponovno so deležni teh težkih besed. Mnogim, ki so nasprotovali navkljub smo se za kratek čas izkopali iz primeža korone. Ljudje so postali ležerni, morje, počitnice, toplice, izleti, zabave, poroke, verski obredi, predvsem pa ne smemo pozabiti na proteste, ki so, določenim omejitvam navkljub, potekali v polnem zamahu… vse to in še več na

Okupacija je... kaj točno?

AR revija
10.10.2020 15:34 (Oct 10, 2020)

Eno vprašanje:
Recimo, da nek narod želimo zamenjati. Recimo, da želimo na področju, kjer je danes Slovenija, imeti raje neko večinsko multikulturno mešanico drugih narodov. Ker smo dobili občutek, da enokulturne družbe, ki mejijo ena na drugo, prej ali slej sprožijo nek konflikt in celo vojne.

Pa dajmo reči, ker gre za le miselni eksperiment, da bi želeli tukaj npr. Nemce, Avstrijce, Madžare in Italijane. (OK, vem, sovpada z narodi, ki so bili v drugi svetovni vojni ravno na tem območju in smo se ves čas učili, da so to okupatorji. Ampak poskusimo vseeno in dajmo reči, le zavoljo ekperimenta, da gre za narode, ki se zelo težko integrirajo in ne bodo hoteli nadaljevati slovenske kulturne običaje, vzorce, morda bodo v neki fazi priseljevanja celo začeli govoriti, da smo Slovenci kmetje, zaplankane živali, bolje je zanje, da se bodisi spremenijo v Avstrijce, Nemce, Italijane, Madžare ali kaj podobnega ali pa jih vsaj potisnimo bolj v zakotne kraje in jih morda celo malo zatremo... Morda

Levičarstvo

AR revija
07.10.2020 07:40 (Oct 07, 2020)

Ste kdaj, verjamem, da ste, poslušali levičarje pri njihovih razlagah, nastopih v razpravah? Malokdaj in malokdo na levi strani pove kaj smiselnega, logičnega.

Ko pridejo do polovice svojega nastopa,  ponavadi  že demantirajo sami sebe.

Znana EU poslanka je prava mojstrica pametne debilnosti. Kaj s tem mislim? Pametna debilnost je artikulacija izobraženih ljudi, novi, svetovljanski izrazi, ko pa črto potegnem nisem dobila nič, nobenega podatka, nobene rešitve in kar je najhuje, pomembno je le, da so proti. Nikoli ne rečejo, jaz sem proti zaradi tega in tega, moj predlog je, da to naredimo tako in tako. Na primer: dama se bori za ženske pravice, a niti z besedo ne omeni kršenja ženskih pravic v muslimanskih krogih, islamskem svetu. Ste jo vi že slišali govoriti o tem? Bori se za pravice otrok, ste kdaj zasledili njeno zgražanje nad pedofilijo v nekaterih kulturah in verah, ker in kjer je to pač njihova tradicija?

Nikoli nisem zasledila, da se zgraža nad obrezovanjem deklic, da problem

Telo in leta

AR revija
16.08.2020 18:12 (Aug 16, 2020)

Opazujem ljudi okoli sebe. Oba spola in ugotavljam, da se moški s svojo podobo ne ukvarjajo veliko, vse v mejah normale, urejen, umit, obrit, negovan…zadostuje vsem kriterijem. Tudi starajo se veliko bolj dostojanstveno kot to počnejo ženske. Svoje sive lase sprejmejo, sprejmejo gubice in povečan trebušček. Vsaj videti je tako, res je videti, da jim je za vse malo mar in zato dajejo vtis zadovoljnega bitja in najbrž tudi so zadovoljni v svojem telesu, v življenju dajejo prednost drugim stvarem, na katere imajo vpliv in ne nečemu
na kar ne morejo vplivat, in čas je dejansko nekaj na kar ne more nihče vplivat. Teče nam ura življenja od rojstva dalja in od rojstva dalje se staramo, zorimo, letni časi niso samo v naravi, letni časi so tudi v našem življenju. Temu se ne da upret. Leta in čas…ampak ženske, ženske se upirajo vsemu kar je zdravorazumskega, one morajo kontra. Narava jim da vse, kako bodo to znale nosit je pa na njih, po večini ne znajo lepo nosit tega, kar so dobile, ker vedno s

ZAKAJ RTV Slovenija z molkom ščiti Jankoviča glede ovadbe za sum volilne prevare?

AR revija
26.07.2020 12:32 (Jul 26, 2020)


Zakaj je Janković moral uvoziti volivce !? Razlog je preprost, ker mu je zmanjkalo Ljublančank in Ljubljančanov, ki bi volili zanj z rezultatom nad 50 % .

Moral je zmagati že v PRVEM KROGU, s čemer se je izognil neposrednemu soočenju z izzivalcem Anžetom LOGARJEM v drugem krogu.

V tem primeru bi ZOKI »popušil« na enak način kot je »popušil« v parlamentu 67 : 0 v primeru kanala C0. Tega si Kučanov kočevski medved ni smel in ni upal dovoliti, saj je v duelih soočanja z resnico – s fakti, izrazito slab in izgubi živce, tako kot jih je izgubljal zaradi bančne luknje v duelih z Anžetom Logarjem na preiskovalni komisiji v DZ, ko je bil Zoki za volilce, ki se jim vsaj malo svita v glavi, povsem deklasiran.
Uvozna kvota 35.000, ki je navedena v ovadbi je dovolj velika količina, da je to prevaro omogočila. Toliko Zoki zna tudi računati, ne samo lagati !!! Več o tem v https://drzavljank.si/post/551297/kazenska-ovadba-zaradi-utemeljenega-suma-uvoza-volivcev-v-ljubljani-2018
Javni servis RTVSLO pa

Tempirana jugo bomba

AR revija
02.07.2020 15:35 (Jul 02, 2020)

Zagovorniki priseljevanja iz držav bivše Jugoslavije trdijo, da je dolžnost države Slovenije gmotno in drugače pomagati tem »novim narodom«, da ohranijo svojo etnično identiteto s katero so prišli v Slovenijo, češ da so tudi oni državljani in davkoplačevalci ter zato zaslužijo, da se javno financira in podpira ohranjanje njihove identitete.

Ne samo, da tak pristop ne more in ne sme obveljati, kajti potem se ti priseljenci ne bodo nikoli asimilirali, to je prilagodili na življenje v
Sloveniji, govorili v Slovenskem jeziku in sprejeli našo kulturo za svojo, pač pa s takim ravnanjem država Slovenija spodkopava samo sebe.
Ohranjanje etnične identitete narodov pomeni ohranjanje občutka pripadnosti tujim skupnostim, skupnostim s središčem v drugih državah in posledično tudi tem državam. Slovenska država naj bi po tej logiki bila dolžna spodbujati te ljudi na to, da se pri delu prebivalcev ohranja in krepi občutek pripadnosti tujini in s tem odtujenost od Slovenije, namesto da bi jih spodbujala

Plečnikova nagrada za arhitekturo

AR revija
01.07.2020 14:57 (Jul 01, 2020)


				Mošeja v Ljubljani			Mošeja v Ljubljani

Letošnjo Plečnikovo nagrado je dobila skupina arhitektov, ki so ustvarili mošejo v Ljubljani. Gre za znan arhitketurni biro Bevk-Perović, katerih dela so že prej bila v mnogih slovenskih mestih predmet debat.

Tisto, kar je pri tem delu že takoj na prvi pogled zelo problematično, je neverjetna podobnost s sosednjo stavbo, ki se nahaja le nekaj deset metrov od mošeje in sicer gre za skladišče pivovarne Union. 
Zgornjo fotografijo sem zanalašč le malo spremenil in to tako, da niti ni zelo profesionalno, kajti hotel sem, da se vidi, kaj sem spremenil: izbrisal sem napis Pivovarna Union in malo povišal stari dimnik pivovarne. 
Ko naredimo to malo spremembico, je podobnost tako zelo boleča, da človek najprej pomisli: a so se hecali?

No, naslednja misel takih ljudi, ki se ukvarjamo z umetnostjo in poznamo različne "duhovite" poteze postmodernizma in avantgardnih umetnikov (pa tudi sodobnih umetnikov, seveda): 
ali je možno, da je sestava komisije za Plečnikovo nagrado to

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj