Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Turčija destabilizira EU Grčija in Turčija sta v NATU, ravno tako je EU v EU (razen VB), a vsi delujejo usklajeno proti EVROPI

Zadnjih nekaj dni Turčija izkorišča na tistoče migrantov za to, da napadajo zunanjo, schengensko mejo Evropske unije. Pri tem jim turška vojska, ki je v NATU, izdatno pomaga z rušenjem mrež na grški meji. Ravno tako pretepajo migrante, če se želijo vrniti v območje Turčije in jih na silo potiskajo v Grčijo. 
NATO, ki bi se moral nemudoma odzvati, se obnaša, kot bi šlo za vojno na Marsu. Prej bi odreagirali, če bi se taka reč dogajala kjerkoli drugje- spomnimo se, kako NATO hitro začne z delovanjem, ko pride do manjših nesoglasij v območju arabskega sveta...

Ravno tako bi morala EU takoj pripraviti močan odziv, saj je napadena zunanja meja EU. Poslanci pa se obnašajo tako, kot bi se nekaj družinic beguncev podalo iz vojne v prvo mirno državo!

In jih "podpirajo" pri tem, ko je vsakemu otroku že jasno, da to nima nobene povezave z begunstvom, celo z ekonomskim migrantstvom nima več nobene veze. Gre za jasno izražene cilje, ki jih je Erdogan tudi večkrat javno izrekel. To bi vsaj evropski diplomati lahko razbrali iz njegovih govorov, ki so polni groženj, polni islamskega supermatizma in sovražne retorike do vseh, ki niso del islamskega sveta (al Islaam). 

Vsakemu normalnemu je prav tako jasno, da je število islamskih borcev, ki jih je po Evropi razporejeno že res ogromno, enako pripravljenih na tak pritisk vojaške sile in le čakajo na ukaz, znak, navodila.

V tem smislu se tudi v Sloveniji dogaja podobna katatoničnost in namerna neodzivnost med vsemi političnimi silami. Nihče se jasno, energično in TAKOJ! ne odziva glede te norosti in zahteva takojšnje sklicevanje vseh možnih sestankov na vrhovih tistih organizacij in inštitucij EU ter NATO, pri katerih je treba doseči takojšnje odzivanje!
Kot bi šlo za skupen načrt, v katerem NATO-u preprosto odgovarja tako stanje, EU se s tem ne bo ukvarjala, saj je uničevanje Grčije očitno vsem v interesu še od časov, ko so jih finančno razsuvali po dolgem in počez. 

Turki na meji z gradbenimi stroji podirajo grško mejno ograjo. Res nezaslišano! Turki na meji z gradbenimi stroji podirajo grško mejno ograjo. Res nezaslišano!


Toda naši poslanci, ki smo jih Slovenci izvolili (tako na levi kot na desni), imajo odgovornost do naših ljudi, ki jih že tako iz tira meče koronavirus in bližajoči se izpad gospodarstva, da se jasno in glasno postavijo za obstoj Slovenije kot države in kulturne entitete! 

Zahtevati je treba od vseh, ki so na vrhu politike doma in v EU, da takoj in nemudoma obsodijo napda Turčije na EU in organizirajo pomoč Grčiji tako finančno kot tudi vojaško. 

Ravno tako tudi, da Turčijo povsem osamijo in ukinejo vsako pomoč, ki jo je do zdaj bila deležna, saj očitno denar, ki ga je EU namenila blaženju posledic begunske krize, namenjajo za napadalne akcije proti Evropi.

Ekipa AR

NORO! Turška vojska ruši ograjo na meji med Grčijo in Turčijo

Turška policija obstreljuje grške položaje s solzivcem

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Savlov nateg
3
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
4
Jugoslavija -Kruta resnica o samoupravnem socializmu
5
Butalska Slatina?