Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Sex v mestu ali kako bi 15 cm štikle rešile Erjavčevega džoka  

V tej državi je politična kultura na psu. Da ni samo politična, ampak na sploh, vemo tudi sicer iz podelitev Prešernovih nagrad na področju kulture.

Pred kratkim je slovensko javnost vzburila misel, da je za predsednico stranke upokojencev (vsak normalen se že tukaj drži za glavo) kandidirala dr. Aleksandra Pivec. Joj prejoj, na kongresu stranke sta dva kandidata, eden s pristnim gorenjskim naglasom in govorno napako in druga s ptujskim dialektom, kar ji je  potrebno šteti v velik minus. Ker kdo je že videl, da bi lahko stranko upokojencev vodila ženska, ki govori s ptujskem dialektom in si natakne čevlje z visokimi petami, navkljub temu, da je bila še malo prej v bolniškem staležu zaradi hernie disci.
Polovica Slovencev je nemudoma postala specializirana za hernie in ugotovila, da je Pivčeva nima. Še celo zdravniki so na daleč ugotovili, da ima struno namesto hrbtenice. Klobuk dol pred tako diagnostiko. Res je, da niso vsi zdravniki, ampak navadni privoščljivci, ki so zelo dobro vedeli, da tudi Bavčar ni potreboval srčne operacije, da pa jo je po drugi strani sredi noči potreboval Ivan Zidar in ga je sedaj že pokojni dr. Seyed Yousef Ardebili pod nujno moral operirati. Stanje v noči pred sodno razpravo se lahko izjemno poslabša, sploh če temu sledi še ustrezna nagrada za dobro opravljeno delo.

Kakorkoli, ta narod ne potrebuje medicinske fakultete, ne potrebuje niti javnega niti zasebnega zdravstva, potrebuje Twitter in FB, potrebuje britvico sirskega brivca, potrebuje pijavke in zadeve sam reši. Naravno pravo, kar preživi, preživi, ostalega ni škoda.

Nenazadnje je tudi doktorica Pribčeva ugotovila, da so stroški bolnikov, ki jih zdravijo, bistveno višji od evtanazije. Pozabila je pogledati, da so stroški njenega preživljanja, ki jih dobiva iz proračuna, tudi bistveno višji od evtanazije. In nekaj besed preko družbenih omrežij pa bo gospa poklicana, da se zglasi na novi kliniki za poceni evtanazijo.

Pa  se vrnimo k dr. Aleksandri Pivec, ki je, kot pišejo, najbolj skorumpirana ženska v slovenski vladi. Če odštejem da tviteraška scena ni imela niti približno razčiščenih pojmov, da je omenjena ministrica za kmetijstvo in da na kongresu stranke Desus ne volijo ministra za obrambo, je brez dvoma fascinanten odziv tako tistih, ki so na t.i. levi, kot onih, ki so na t.i. desni.

Vsi so pozabili, da je Erjavec uničil arbitražni sporazum, sezul slovensko vojsko, postavil načelnico generalštaba, ki občasno potrebuje psihiatrično oskrbo, pozabili, da si je uzurpiral skupne prostore in postavil na hodnik večstanovanjske hiše pralni stroj, da je nenazadnje on podpisal pogodbo s Patrio, da 15 let za upokojence ni naredil ničesar, razen da se jim bo, če se jim bo, ob koncu leta zvišala pokojnina za nekaj evrov, po milosti božji. Kar naenkrat je postal oseba, sine qua non obstoja stranke, ki ne bi smela biti stranka, stranke, ki je v vsaki vladi gostovala in izsiljevala, ki je sklepal zavezništvo z Don Corleonejem.

Ker, da bi ga zamenjala ženska, ki ima 15 cm visoke pete, ptujski naglas in doktorat znanosti, to pač ne gre. Potrebno je bilo najti razlog, in kot že tolikokrat, je prišlo prav neko poročilo KPK. Tiste KPK, ki naj ne bi bil zakonit in katerega odločbe so padale kot domine na sodišču. Tiste KPK, ki ga je vodil Štefanec, ki si ni zaslužil drugega mandata niti kot zgolj  kandidat.

Dežela, ki se je upirala Otomanskemu cesarstvu, ne dovoli, da bi teflonskega Karla zamenjala ženska s petkami. TV v službi Medene kraljice je ves dan spremljala kongres minorne strančice, ki je na državnozborskih volitvah prejela 40.000 glasov, ga vsebinsko hvalila in na koncu očitala še bolj minorni TV, da je ta delala reklamo proti Erjavcu. Zakaj že? Ker je očitala 15 centimetrske petke predsednici stranke.

Ker če bi takšne petke obul Karel Erjavec, ga verjetno ne bi bolel džoko …

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Savlov nateg
3
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
4
Jugoslavija -Kruta resnica o samoupravnem socializmu
5
Butalska Slatina?