Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Telo in leta Johanca

Opazujem ljudi okoli sebe. Oba spola in ugotavljam, da se moški s svojo podobo ne ukvarjajo veliko, vse v mejah normale, urejen, umit, obrit, negovan…zadostuje vsem kriterijem. Tudi starajo se veliko bolj dostojanstveno kot to počnejo ženske. Svoje sive lase sprejmejo, sprejmejo gubice in povečan trebušček. Vsaj videti je tako, res je videti, da jim je za vse malo mar in zato dajejo vtis zadovoljnega bitja in najbrž tudi so zadovoljni v svojem telesu, v življenju dajejo prednost drugim stvarem, na katere imajo vpliv in ne nečemu
na kar ne morejo vplivat, in čas je dejansko nekaj na kar ne more nihče vplivat. Teče nam ura življenja od rojstva dalja in od rojstva dalje se staramo, zorimo, letni časi niso samo v naravi, letni časi so tudi v našem življenju. Temu se ne da upret. Leta in čas…ampak ženske, ženske se upirajo vsemu kar je zdravorazumskega, one morajo kontra. Narava jim da vse, kako bodo to znale nosit je pa na njih, po večini ne znajo lepo nosit tega, kar so dobile, ker vedno stremijo po nečem kar ima model, v modni reviji, po nečem kar ima prijateljica, filmska diva ali popularna pevka. Željeno barvo oči si pričarajo z
barvnimi lečami, prsi si povečajo s silikonskimi vsadki, tudi ritke, botox v čelo, da ni gubic, hialuronsko kislino za lepe in sočne ustnice, umetne trepalnice za zapeljiv pogled, tri plasti pudra, pet odtenkov senčil, dvajset centimetrske petke in vedno lačna, da dosega ideale, ki jih ni. Popolnosti ni.

Zakaj to trdim? Vsakemu je lepo in popolno nekaj drugega, so skupne
točke in neka merila, ki jim pritrdi veliko ljudi, ne vsi.

Nekaterim so te izumetničene ženskice popolnost, nekomu drugemu so nekaj, na kar ne bi niti mopeda naslonili (ukradeno A.Leskovcu).

Seveda najdemo pri obeh spolih tudi takšne, ki se na svoj videz požvižgajo in seveda obstajamo, bom v prvi osebi, ker se mi zdi, da spadam mednje, ženske, ki svoje telo in spremembe, ki prihajajo z leti in otroci sprejmemo in živimo z njimi, postanejo del našega življenja in ne nekaj proti čemur se borimo 24/7. Zakaj bi se? Proti vplivu let se ne da borit lahko pa jih s skrbjo za svoje telo in zdravje precej omilimo. Zdrav način življenja in zdrava hrana, alkohol je redka razvada, tudi cigarete in ostale omame ne sodijo v zdravo življenje, če preskočim te stvari, so mi tudi gubice prihranjene in vse tiste težave, ki jih prinaša prekomerno pitje alkohola. Ponočevanja nisem nikoli marala. Malo športa poskrbi, da je telo v formi, pikica ličil tu in tam pa poudari tisto kar mora. Več kot mi je dala narava ne potrebujem drugačne oblike in barve tudi ne, saj me, nas je lepo in skladno naredila, lasje, barva kože in oči se vedno skladajo, ostale stvari kot so oblika tega in onega je stvar genetike.
Lepi in zanimivi smo v svoji raznolikosti, najlepši ljudje so tisti, ki se sprejmejo, in tisti, ki se sprejmejo so zadovoljni, zadovoljni ljudje so srečni, njihov obraz sije, oči žarijo, duša poje in srce ji pomaga. Nobena šminka in vsadek ne moreta nadomestiti sreče in notranjega zadovoljstva, tudi samozavesti se ne da kupiti, sprejmite se takšne kot ste, ker takšni ste, ste najlepši, postarajte se dostojanstveno in pokončno.

Naj vam modne smernice in norme ne vzamejo
tega.

Naše življenje je peščena ura, ki se izteka vedno hitreje, sediš na balkonu in gledaš kako zeleni gozd, mine trenutek in gledaš kako se barva v rumeno in rdeče. Izkoristite svoj čas, bodite vi, bodite to kar ste, v današnjem svetu je najtežje ostati svoj zato izstopajte v svoji unikatnosti, živite svoje življenje kot vi, ne poskušajte biti nekomu klon, ne poskušat bit popoln.

Nihče ni popoln, edina popolnost je, da si in
ostaneš ti.

Samo svoj, gospodar svojega telesa, pokončno in ponosno skozi vse vihre, spremembe in obdobja svojega tuzemeljskega popotovanja.
Rodimo se zorimo, živimo, se umirimo in zapustimo ta svet.
Pomlad, poletje, jesen…zima.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija-Dokončni zlom ječe narodov.
2
Savlov nateg
3
Kaj se dogaja, ko so »volitve« v Sloveniji?
4
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del    
5
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.