Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Vsak cigan svojega konja hvali

»Družba GenEplanet zagotavlja, da so že vrsto let vpisani v Registru poslovnih subjektov, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomočki na debelo, ki ga vodi Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke in imajo kot dolgoletni poslovni partner ene največjih kitajskih multinacionalk s področja biotehnologije ogromno izkušenj z nakupom, logistiko in uvozom
medicinskih pripomočkov in opreme.«

Takole pišejo na spletni strani Nova 24TV. Ne, kaj so ugotovili, temveč, kaj neka družba pravi o sebi. Pa še znajo dodati, da ima družba zaposlenih 170 ljudi in da je leta 2018 družba GenEplanet od javne agencije SPIRIT Slovenija prejela nagrado za ITM izvoznika leta, v istem letu je bila razglašena tudi za najboljši biotehnološki start-up v srednji in vzhodni Evropi.

Tako. Najmanj, kar malo bolj izobražen bralec pričakuje, je, da avtor tega reklamnega sporočila pobrska po internetu. Presenečen bi bil, če bi razumel, kaj se vse najde.

Kdo je ustanovitelj družbe? Kot prvi je ustanovil družbo kar sam GenEplanet, osebna genetika, d.o.o., poleg nje pa še JF Financials LTD, Privatstiftung-Ratsch-Sudland, podjetje, ki ga najdemo tudi pri nas na spletni strani Računovodja.com in ki je registrirano za žaganje, skobljanje in impregnacijo lesa, na idiličnem naslovu takoj na avstrijskem Štajerskem, kot fizične osebe pa Flisar Dušan, Marko Bitenc, Petrovič Matjaž, in Angelska Saveya Angelova, ki so vsi hkrati tudi direktorji in zakoniti zastopniki.
Najbolj zabaven je ustanovitelj iz VB. Gre očitno za zakonski par s priimkom Lunny, ki se ukvarja z ustanavljanjem podjetij. V oči mi je padlo podjetje LITTLE MONKEYS NURSERY LIMITED (05220287), ker je le najbližje zdravstvu, medicini, preskoku virusa iz živali na človeka.
Avstrijsko podjetje z naslovom Pot k vinogradu 46 je v resnici fundacija, ki se ukvarja z….kdo bi vedel, vsekakor z lesno dejavnostjo v Sloveniji. Od tod morebiti tisti štorasti pozdrav z dreganjem v komolec, povzet po neki animaciji?
Pa poglejmo ostale uspešne direktorje, Flisar Dušan, edini zdravnik, specialist nevrolog, ki je po podatkih Cobissa objavil en članek v soavtorstvu, ima daleč najboljše reference. V prostem času pomaga tudi v Škofijskem Karitasu v Mariboru za nezavarovane bolnike.
Dosti bolj zanimiv je nedvomno sodelavec, nekdaj ali še danes zaposlen za stike z javnostmi pri Porscheju, Petrovič Matjaž. Je ustanovitelj podjetja in prokurist. Iz podatkovne baze slovenskih izvoznikov izhaja, da je pri podjetju zaposlen za poslovanje s tujino, delež izvoza podjetja predstavlja kar 80% vsega prihodka, število zaposlenih pa naj bi bilo 51, torej precej daleč od
navedene številke na Novi24TV.
Podjetje predstavlja svoje storitve kot:
»Osebna genetska analiza predstavlja dolgoročno naložbo v izboljšanje zdravstvenega stanja in počutja. S pregledom vašega genetskega materiala boste prejeli nova spoznanja o lastnem telesu, na podlagi katerih lahko z ustreznim ravnanjem izboljšate vaše počutje, se izognete morebitnim
zdravstvenim težavam in negujete vaše potenciale za razvoj na različnih področjih. NutriFit - nutrigenetska analiza združuje zadnja znanstvena dognanja na področju prehrane in genetike.
Na ta način lahko ponudimo personalizirane nasvete za prilagoditev življenjskega sloga glede najbolj primerne diete, prehrane in rekreacije za posameznika na podlagi njegovih genetskih predispozicij.«

Pri 22 letih, ko se je vrnil s študija magisterija na Nizozemskem, je leta 2008 ustanovil podjetje Marko Bitenc, ne smemo ga zamenjati s kirurgom dr. Markom Bitencem. To je torej človek, ki je ustanovil GenEplanet. Čudežni otrok z magisterijem pri 22 letih, ki je bil na študijski izmenjavi na Nizozemskem , je torej svojo poslovno priložnost znal dobro izkoristiti.
Med svoje reference navaja še dve univerzi. Ena je Singularty University (SU), ustanovljena 2008 v Santa Clara Californija. Deluje kot dopisna šola, med sponzorji naj omenim samo par njih, Delloite, Google, Amnesty International, Stockholm Resilience Center, UNICEF, World Food Programme in podobni globalistični akterji.

Ali je Marka Bitenca in njegovo podjetje za nabavo
mask usposobilo virtualno predavanje o COVID-19, ki ga je v 3 dneh od 16.3. do 18.3.2020 organizirala ta “univerza”?

Leta 2018 je slovensko biotehnološko podjetje od švicarskega sklada družine Jacobs dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Po podatkih Financ je JF Investments AG podjetje investicijskega sklada Jacobs Foundation (izobraževanje mladih), ki ima sedež v švicarskem mestu Küsnacht.

JF Investments AG je bil ustanovljen februarja 2018, usmerja pa se v naložbe z
veliko možnostjo za rast. Ena od lastnic podjetja je Slaveya Angelova Angelska.
Vprašanje, za kaj je k podjetju pristopilo podjetje Studio Moderna, takrat še v lasti Sandija Češka? Očitno z namenom propagiranja in prodaje dietetične hrane pod imenom Wellneo.
Pri podjetjih Studio Moderna in GenEplanet so nedavno predstavili ponudbo komercialnega genskega testa Wellneo genetics.

Leta 2013 so nebodigatreba novinarji Financ dali izdelati DNK analizi pri dveh različnih podjetjih, od katerih je bilo eno podjetje, ki ga opeva Nova 24TV, last preje opisane zelo zanimive združbe. Priporočam vam, da poguglate in si preberete sami, kako je 12.7.2013 preiskovalna novinarka dobila dva povsem različna rezultata.

Nasvet, vsaj moj; podjetja, ki delajo za velik denar genske preiskave in vam hkrati ponujajo še prehrambena dopolnila, niso vredna vašega, mojega, našega zaupanja. So pa vredna zaupanja Nove 24TV. Zanima me, ali so se dali testirati na presnavljanje alkohola?
Tako, da ne dolgočasim. V službi resnice niso niti genske preiskave, kaj šele novinarski zmazki. 

Pa še češnjica. Kdo je bil član nadzornega sveta Agencije Spirit, ki je nagradila GenEplanet, res da leta nazaj. Ja, Zdravko Počivalšek.

In podjetju, katerega niti imena niso v službi resnice pravilno zapisali, je država nakazala marca 9,5 milijonov €. Dobili so samo del naročenega blaga. O kvaliteti ne govorim, o tem se bo slej kot prej slišalo iz zdravniških krogov. Pred tem je t.i. »poslovanje na debelo« z RS dosegalo po cca 150,000 eur letno.
Kdo vam torej laže?

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
2. TIR - slovenski Titanic
2
Telebani za telebane
3
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
4
Savlov nateg
5
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del