Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Kaj pa tista: NE PRIČAJ PO KRIVEM?

Pred dnevi sem bila opozorjena na zmazek, objavljen na spletni strani Nova 24TV, ki jo ureja oseba, ki je propadla s čokoladnimi izdelki Medena kraljica. No, sam je postal medena kraljica medenega princa in sedaj s floskulo, da ne mara butlov, verjetno po nasvetu psihoterapevta, zdravi lastne frustracije. Če mu tisti dan to ne zaleže, je pri roki tudi zdravilo v steklenički. Ni ga čez zdravje!
Razen če to zdravje propagira novinarka, ki je z medenim princem na ne ravno medenih tednih in letih. Ko kritiziraš delo novinarke, ne zaradi njenega dela, ampak ker je užalila tvojega nedotakljivega šefa, bi bil čas, da se javiš na Komunalnem podjetju in vprašaš za službo.


Vsa leta se trudim in prebijam meje nemogočega, od popolne »nezmotljivosti« slovenskih zdravnikov, preko napake, ki se zgodi tudi ob vsej dolžni skrbnosti, do tega, da dokažem šlamparijo, pišmeuhovstvo posameznih zdravnikov.

Delo je težko, izvedencev, ki bi si v tako mali državi upali, drznili povedati svoje strokovno mnenje, ki ni naklonjeno kolegu, ne dobiš. Oja, povedo ti ga potiho,
na hodniku. S pripombo, če me boste to v sodni dvorani vprašali, bom zanikal…

In gospa, ki si je drznila princa tožiti pred sodiščem, si je drznila dregniti tudi v dr. Zimmermana. Ali je res doktor ali ne, o tem so podatki različni, leta pred zapisom omenjene zdravnice ga je moj brat javil Zdravniški zbornici zaradi katastrofe, ki jo je povzročil mladi pacientki, če se ne motim, balerini.

Sedaj je moj brat pripravljen pričati, zagovarjati svojo stroko in pojasnjevati »kolegove« napake. Nič v zvezi z Janezom Janšo.

Res, da ga ni nikoli volil, ker je bil do njega skeptičen, nikoli ga ni niti grajal, opravljal je svoje delo, operiral in skušal ljudem pomagati v čimkrajšem času in jih vrniti na delo. In pričakoval, da delo opravljajo tudi drugi. Svojega, ne njegovega.

Ker ga je Carlova predlagala za pričo glede strokovnosti Zimmermana, je bil nemudoma deležen žaljivega zapisa »medene kraljice« in vrste žaljivih tvitov SDSovih volivk. Te baje ne bodo imele krčnih žil, če pa že, naj čakajo leta, da pridejo na vrsto v roke šarlatanu.

Kot da je moj brat po nepotrebnem odrezal nogo Janezu Janši, ljubičici beli.

Pa kam smo padli, če je pričanje po resnici in v skladu s stroko, tudi če koristi obrambi novinarke, tak greh?


Kdo je Janez Janša, če je njegov lik in delo potrebno varovati tako daleč, da mora njegov medij oblatiti vsakogar, ki ni sovražen do njegovih sovražnikov? Je to človek, ki se zavzema za pravno državo, za demokracijo?
Je to človek, ki mu lahko verjamete?


Jaz mu ne.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
3
Savlov nateg
4
Jugoslavija 1945-1980 RAJ NA ZEMLJI-za naivne- 1. del
5
Butalska Slatina?