Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kolumna Damjana Tomšiča: Zmagala je laž Sloveniji in Slovencem se je med komunistično revolucijo zgodila velika krivica. 

Občutek, da sta v Sloveniji zmagala laž in krivica, je tisti, ki me žene, da pišem, tvitam in se sploh javno izražam. Spremljate me lahko na: https://twitter.com/Daj_Manj

Sloveniji in Slovencem se je med komunistično revolucijo zgodila velika krivica. 

Neuk in naiven narod na prepihu med velikimi silami je bil idealno gojišče za nove ideje o neslutenem napredku in dobrotah, ki naj bi jih prinesel krvav veter z vzhoda. Seveda so idejo hitro pograbili problematični posamezniki, lenobe, gubidani in fičfiriči. Nato je prišla vojna.


Komunisti so v pogojih totalne vojne v Sloveniji zajahali refleks naroda po uporu proti tujim zavojevalcem in to ugrabili v obliki OF in NOB. Rodila se je laž, ki je zaradi okrutnosti in ustrahovanja zmagovito zavzela naše kraje. Strah je bil tisti, ki je zagotavljal komunistom oblast, strah je bil tisti, ki je preprečil posameznikom, da bi razkrinkali rdečega zajedalca v narodu. Kdor je vseeno dvignil glavo, je moral v zavetju noči pobegniti, ali pa so ga že naslednjo noč poiskale rdeče sence in za marsikom so izginile vse sledi. Nato je prišla pomlad.


Pomlad Slovenije, osamosvojitev, demokratizacija, večstrankarstvo, kapitalizem in vse podobno lepo zveneče besede so ob pravem času padle na plodna tla. Zaslepljen narod je zagrabil novo smrtonosno vabo nekoliko preoblečenih potomcev rdečih revolucionarjev in zaradi močne želje po osamosvojitvi pozabil na vse krivice, ki so jih zagrešili komunisti in s tem naredil največjo napako v svoji zgodovini.

Narod ni opravil lustracije.

Laž, da je komunistična oblast po letu 1945 poskrbela za industrializacijo in ekonomski preporod naroda, jim je uspelo neizbrisljivo vtetovirati v zavest naroda in zgodovinske knjige. Že preprosta primerjava podatkov o razvoju drugih evropskih držav, ki niso bili deležni “komunističnih blagoslovov”, pa kaže, kako velik razkorak je bil med skokovitim razvojem demokratičnega in kapitalističnega zahoda po letu 1945 in med zmedeno gospodarsko politiko SFRJ in posledično SRS.

Samoupravljanje je bil nor eksperiment, ki se je rodil v Kardeljevi glavi, v glavi Slovenca. Posledice zgrešene ekonomske politike, temelječe na komunističnih dogmah, bodo čutile še generacije in generacije Slovencev. Nagrajevanje lenobe, nedela in nesprejemanja odgovornosti je težko hitro in učinkovito izbrisati iz vsakdana.
Navidezna demokracija, v kateri živimo od osamosvojitve, učinkovito skrbi za nadaljevanje vladavine laži. Laž se je le zakmašno oblekla, malce potuhnila in se vgradila v institucije samostojne države. Sedaj naroda ni potrebno več fizično ustrahovati in ga obvladovati s terorjem, ampak se ga obvladuje z nakradenim kapitalom, z zakoni, ki so pisani v korist pravih posameznikov in vse večjemu birokratskemu aparatu.
V pravi demokraciji je seveda še kako živa in aktivna tudi prava opozicija, ki drži ogledalo vladajočim in pazi, da oblasti ne zlorabijo kar takoj prvi dan po volitvah. Naša demokracija pa je navidezna in tako imamo v parlamentu opozicijo, ki ni prava, tudi ta je navidezna. Laž je poskrbela tudi za to, da ima s pomočjo navidezne opozicije nadzor nad drugače mislečimi, nad desnico, nad domoljubi. Prevara je sila uspešna, saj se na desnem političnem spektru zadržuje nepremakljiva gmota, ki destruktivno zaduši vse poskuse, da bi vsaj tukaj izgnali laž in krivico.

Tako na daleč je Slovenija malce sanjav otok naivnega socializma, dejansko pa je to dežela, kjer je zmagala in močno vlada laž. Jaz sem za to, da to spremenimo.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Savlov nateg
3
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
4
Jugoslavija -Kruta resnica o samoupravnem socializmu
5
Butalska Slatina?